Fudbaleri Krupe i u trećem meču ove sezone nisu uspjeli ostvariti pobjedu! Istina još uvijek nisu osjetili ni gorčinu poraza, a treći bod osvojen je na domaćem terenu protiv Slobode. Tuzlacima je to prvenac u novoj sezoni, ali i prvi bod u Krupi na Vrbasu nakon dva ubjedljiva poraza u prošloj sezoni.

Najveći krivac što iz kanjona “Tijesno” nisu krenuli kući sa punom mrežom golova jeste Azil Muminović, koji je činio čuda na golu izabranika Vlade Jagodića. U četiri navrata maestralno je reagovao, a tokom svih 90 minuta suvereno je čuvao svoj gol…

U 7. minutu velika prilika za Krupu. Barić je prošao po desnoj strani, izašao sam ispred Muminovića koji vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner.

Nastavila je Krupa u talasima napadati, a Redžićev pokušaj sa vrha 16-erca odlazi pored desne stative. U nastavku akcije iz kornera Koljić glavom je najviši, ali i njegov udarac završava pored desne stative.

U 19. minutu još jednom Barić u 100-odstotnoj prilici, ali Muminović pravovremeno izlazi i spriječava pogodak.

Prvi udarac Slobode prema golu Kutića bilježimo u 23. minutu, ali pokušaj Mehmedagića iz slobodnjaka sa 25 metara završava prilično visoko preko gola Krupe.

U 52. minutu Sloboda je zaprijetila. Đorđilović je centrirao u srce šesnaesterca Krupe, Ordagić najviši u skoku, ali njegov udarac glavom Kutić krajnjim naporom izbacuje u korner.

U 77. Milutinović je majstorski izveo slobodan udarac sa 27-28 metara, ali Muminović paradom izbacuje loptu u korner. U nastavku akcije Fajić sa metra pogađa Muminovića, situacija koju je bilo teže promašiti, nego loptu poslati u mrežu….

Do kraja meča nije bilo ozbiljnijih prilika, pa je sudija Paradžik iz Ljubuškog, možda i najslabiji akter meča odsvirao kraj, za remi bez golova….

KRUPA – SLOBODA 0:0 

Strijelci: . Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 500. Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški). Pomoćnici: Damir Lazić (Brčko) i Amir Kadič (Sarajevo). Delegat: Amir Hadžić (Velika Kladuša). Žuti kartoni: Jašarević (Krupa), Ćulum, Ordagić, Salkić, Smajić (Sloboda).

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić (od 66. Fajić), Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Palić, Vukotić, Aleksić, Barić (od 46. Dabić (od 84. Marjanović)).

Sloboda: Muminović, Đorđilović, Todorović, Ordagić, Zilkić (od 84. Beganović), Mehmedagić, Ćulum, Smajić, Hairlahović (od 90. Tandir), Zukić (od 70. Salkić), Ignjatović.