Nema panike u Višegradu nakon remija u Vlasenici (2:2)!

Fudbaleri Drine HE iz Višegrada, na čelu sa stručnim štabom, ubijeđeni su da će oni biti ta ekipa koja će prva presjeći vrpcu na drugoligaškom istoku Srpske.

Sav fokus ekipe koju sa klupe vodi Dragan Vulević je na predstojeća tri meča. Mladi stručnjak poručuje da njegovi momci moraju osvojiti šest bodova, kako bi mirne glave ušli u derbi protiv drugoplasirane ekipe Proletera iz Dvorova, od koje imaju četiri boda više.

– Trenutno smo lideri, sve ide po planu. Imamo još sedam utakmica do kraja, videćemo. Sad, u poslednjem kolu protiv Vlasenice ispustili smo trijumf u poslednja dva minuta. Vodili smo sa 2:1. Nadam se i verujem u ove momke. Ne bih se prihvatao posla da ne verujem. Napravili smo dobru priču. Sada nam slede dve malo lakše utakmice i onda nam dolaze Dvorovi, tu ćemo znati na čemu smo. Nadam se da ćemo u tom derbiju pobediti i pobeći im još koji bod više – rekao je Vulević.

U Višegradu imaju velike ambicije i u narednoj, svi se nadaju prvoligaškoj sezoni, ali ne žele da spremaju ražanj, dok je zec u šumi.

– Pričao sam sa predsednikom kluba Dejanom Krsmanovićem još pre početka sezone. Ovde u klubu imali su dugoročan plan da uđemo u viši rang i da me zadrže, kao i da vidimo šta nam je još potrebno da se pojačamo i borimo sa tim ekipama u Prvoj ligi Republike Srpske. Da sve dignemo na viši nivo – istakao je Vulević.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Vojvodine i španskog Albasetea tri sezone je nosio dres ekipe koju danas vodi sa klupe, od 2003. do 2006. godine. Ističe da su igrači i uslovi iz njegovog igračkog mandata bolji u odnosu na aktuelni period.

– Kada sam ja igrao ovde bilo je više kvalitetnijih igrača, igrao se čvršći fudbal. Sad se sve bazira na fizici i spremnosti. I uslovi su onda bili dosta bolji i bilo je više novca, čak smo mogli onda i ići na pripreme, za razliku od danas. U ovo današnje vreme više igrača radi i igra fudbal, paralelno – naglasio je Vulević.

Zanimljivost u klubu iz Višegrada je svakako da Dragan Vulević je nadređeni i 26-godišnjem sinu Luki koji, za razliku od oca, igra nešto povučenije, na boku. Uprkos tome, sa osam pogodaka jedan je od lidera tima.

– Iskusan je, dobro igra, dobro se uklopio. Jeste da mu je trebalo i malo vremena. Igra više po strani, jer je hitriji, igra sa obe noge, ima dobar šut. Ima više asistencija nego postignutih golova. Iza sebe ima zanimljivo inostrano iskustvo. Igrao je u nižim rangovima u Švedskoj, Slovačkoj, Austriji… Imao je prošle godine ponudu iz Grčke, ali i neke probleme sa papirologijom, a dole su bili i neki požari i poplave pa sam ga pozvao ovamo da pomogne i meni, ali i sebi. Zasad je ispalo dobro za obojicu – konstatovao je Vulević senior.

Trener Drine HE, Vulević u prvi plan, uvijek, ističe svoje saradnike.

– Zasluge za dosadašnji uspeh pripadaju i pomoćnom treneru Ivanu Mirkoviću. Činimo jednu skladnu celinu, i sa ovim momcima radimo jedan, po mom mišljenju veoma dobar posao – rekao je Vulević.

“Glas Srpske”