Nikola Jokić je sa ekipom Denvera osvojio šampionski prsten u NBA ligi kada je Denver u petom meču finala plej-ofa NBA pobijedio Majami rezultatom 94:89 i serijom 4:1 stigao do šampionskog trofeja.

Međutim, njegov životni saputnik i neko zbog koga je želio da napusti košarku je sigurno Natalija koja ima bitno mjesto u njegovom srcu.

Braća su redovno na utakmicama Nagetsa, ali su ovog puta u prvom planu bile njegova supruga Natalija, i naravno, ćerkica Ognjena. Nikola ju je sve vrijeme držao uz sebe, čak je i stajala na postolju kraj trofeja namjenjenog NBA šampionu.

Snimci njegove ljepše polovine kako bodri svog supruga su se u velikim količinama dijelili po društvenim mrežama, a interesovanje javnosti za, kako je zovu, “devojku iz kraja” ne jenjava.

Međutim, malo ljudi zna da je Natalija dijete iz izbjegličke kolone, odnosno da je sa svojim roditeljima kao beba bila primorana da pobjegne iz Krajine. U javnost je nedavno isplivala stara naslovna strana “Večernjih Novosti” iz 1995. godine, na kojoj se nalazi slika očajne majke sa bebom u naručju.

Ta malena devojčica, uslikana tokom zločinačke operacije “Oluja” i egzodusa Srba iz Hrvatske, danas je supruga najboljeg košarkaša na planeti.

U dokumentarnom filmu RTS-a pod nazivom “Čovek koji pravi razliku” posvećenom Nikoli Jokiću, Dejan Milojević, trener koji ga je maltene napravio na košarkaša, izneo je zanimljive detalje o njegovom životu.

“Imao je težak momenat gde je njegova sadašnja supruga Natalija otišla na studije u Ameriku. Njemu se nije igralo. U jednom trenutku mi je došao na treningu i rekao: Deki, meni se više ne igra košarka. I to je za mene bio šok. Shvatio sam šta je razlog, emotivno je bio prazan, pa se tu nadovezao njen odlazak tamo. Njega je to pogodilo. Trebalo mi je vremena da ga vratim da glavom bude ponovo na treningu.”