Piše: Miro Bjelić

Sada jada našem Borcu otimaju imovinu, vi olimpijci, koje je ovaj klub proslavio, ćutite! Pitam vas zašto?

Kada ste igrali i preko Borca ispunjavali svoje želje, tada je za vas Borac bio institucija i sportski brend. Čak vam je i ovaj isti grad ulicu poklonio uz sve ostale privilegije, a sada kada Borcu treba podrška vi ćutite. Iz ove cijele priče izuzimam profesora Abaza Arslanagića, jer je on jedini koji po bijelom svijetu traži pomoć za Borac, i nikada se nije stidio svog kluba!

Meni je jasno da ne možete finansijski pomoći klubu, ali svojim stavom, autoritetom, a koji vam je baš Borac dao, pritiskom na javnost mogli bi vratiti barem dio duga, jer danas to zaboravljate, Borac vam je dao sve. Mater i ćaća ime i prezime, sve ostalo Borac!

Vas je sramota da se oglasite, a da vam Borac danas ponudi neku funkciju koja je anravno dobro plaćena, objeručke bi je prihvatili, i opet govorili kako je Borac sportski brend. Imate li obraza gospodo olimpijci?

Ako vam je stalo do Borca, pomozite mu sad! Pokušajte i sa pritiskom na javnost, jer među vama ima i bivših političara, ministara, a neki su još odgovorni na visokim funkcijama u najjačim partijama. Ako vas grize savjest, pomozite Borcu, jer on će se prije ili poslije za to izboriti, a na vama je da odlučite, na kojoj ćete strani biti, kako sada tako i zauvijek, ma koliko bili olimpijci……