Juniori Krupe napravili su možda i ključni korak ka opstanku u društvu najboljih juniorskih timova u BiH!

Naime, u meču 21. kola Omladinske Premijer lige BiH izabranici trenera Nenada Studena savladali su lidera, ekipu Sarajeva (1:0) i tako gotovo zacementirali sebi poziciju koja garantuje da će i narednog ljeta igrati u društvu najboljih juniora.

Malo ko je očekivao ovakav rasplet ovog žustrog meča, ali pogodak Darisa Kablića u 20. minutu bio je dovoljan da tri velika boda ostanu u Krupi na Vrbasu.

Ovim trijumfom Krupa je došla do 11. pozicije, ima 21 bod, čak devet više od pozicija koje vode u niži rang takmičenja, s druge Sarajevo je zadržalo lidersku poziciju sa 48 bodova, imaju tri više od prvog pratioca Zrinjskog. Interesantno da u juniorskom timu Sarajeva nastupaju i dva bisera sa ovih prostora, a to su Sergej Popović i Ognjen Šešlak, koji su ponikli u Željezničar ST, te dobojskoj Slogi, a danas čine okosnicu “bordo” nada.

KRUPA – SARAJEVO 1:0 (1:0)

Strijelac: 1:0 Kablić (20). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 100. Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Pomoćnici: Davor Maksimović (Doboj) i Tarik Mulasmajić (Tešanj). Delegat: Ljuban Frljić (Vitez). Žuti kartoni: Petak, Despot, Keleman, Vunić (Krupa), Čelik, Husić, Popović (Sarajevo).

Krupa: Repić, Čekić, Petak, Kablić, Blagojević, Ševa, Despot, Knežević, Keleman (od 76. Čikvadze), Vunić, Kononikin.

Sarajevo: Mehić, Bezdrob, Čelik, Pločo, Husić, Koso, Pramenković, Alajmović (od 35. Šetić), Popović (od 68. Hodžić), Merdić (od 46. Šešlak), Ignatkov.