Trijumfom ekipe “Tropik tim” u konkurenciji seniora završen je turnir u odbojci na pijesku “Kotor Varoš 2017”, koji je u protekla dva dana održan na gradskom kupalištu “Bjeline”.

Srđan Kojadinović, Vlade Drašković i Rajko Kecman su na putu do titule bili superiorni u grupnoj fazi, da bi sa dvije pobjede u samoj završnici protiv “Aura osiguranja” i “Pekare Obeliks” sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je član Odbojkaškog kluba Borac iz Banjaluke Rajko Kecman, koji nije krio zadovoljstvo organizacijom turnira.

– Turnir je organizovan na najvišem nivou i sve čestitke upućujem organizatorima. Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mjesto, što je zasluga kompletne ekipe – rekao je Kecman  i dodao da će i naredne godine učestvovati na turniru u Kotor Varošu.

Prvo mjesto u konkurenciji seniorki je osvojila ekipa “Raspad sistema”, koja je poslije velike borbe u tri seta savladala sastav “Pekare Obeliks”. Za najbolju igračicu turnira proglašena je članica pobjedničke ekipe Nataša Vučanović.

Nijanse su odlučile da na kraju mi slavimo na smotri odbojke koja postaje prepoznatljiva po kvalitetu i organizaciji ne samo u Kotor Varošu, nego i u Republici Srpskoj – istakla je Vučanovićeva.

Za najmlađe članice Odbojkaškog kluba “Kotor Varoš” je organizovan Festival odbojke, a najviše uspjeha su imale djevojke iz ekipe “Drijemašice”. Epitet najbolje igračice u ovoj kategoriji je ponijela Ivana Novaković.

Diplome, medalje, pehare i novčane nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručio je direktor JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Dragan Zeljković.

Sve utakmice na turniru je sudio savezni sudija Zdravko Vučanović, koji je odlično obavio svoj posao.

Turnirom u odbojci na pijesku, uz učešće 22 ekipe u tri uzrasne kategorije, je završeno Kotorvaroško sportsko ljeto, koje su zajednički organizovali opština Kotor Varoš i JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”.