Direktor FK Laktaši Admiralbet Igor Radeljić na svečanoj Akademiji povodom Dana Grada Laktaša, proglašen je za najuspješnijeg sportskog radnika.

Ovo veliko priznanje koje je došlo iz ruku gradonačelnika Miroslava Bojića, samo je potvrda kontinuiranog rada Radeljića, koji je u posljednje tri sezone napravio pravi preporod sa ovim prvoligašem.

Podsjećamo Radeljić, je u ljeto 2021. godine došao u redove tada posrnulog drugoligaša, zajedno sa agilnom Upravom koja je spasila fudbalski brod od potonuća, kako rezultatski, tako i finansijski.

Već u novom šampionatu klub se prošetao drugoligaškim vodama, i nakon decenije ponovo zaigrao u eliti Srpske. Ni tu se nije stalo, pa je već u novom šampionatu laktaški tim bio najprijatnije iznenađenje prvenstva, a sezonu je završio na trećem mjestu, korak iza Krupe i Zvijezde 09.

Izboren je plasmanu finale Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”, prvi put u istoriji kluba, u kojem su u hrabrom finalu na Gradskom stadionu poraženi od najbolje ekipe u BiH Borca (2:1), ali i sam plasman u finale bio je uspjeh koji je malo ko očekivao. U tekućem šampionatu dugo se lomilo koplje sa Radnikom oko prve pozicije, ali bijeljinci su bili uspješniji, pa drugu poziciju u Laktašima smatraju zacrtanim ciljem, ali ništa više od toga. Paralelno sa rezultatima na zelenom polju, rađena je i infrastruktura, stavljen krov na Zapadnu tribinu, stolice, osvježene službene prostorije, a kao kruna došao je teren sa vještačkom travom, koji sada krasi kompleks u Laktašima, na ponos svih, koji ima malo ko u okruženju.

Sigurno da je u ovom svim nabrojanim uspjesima, Radeljićev doprinos ogroman, i konstatacija da ovakav čovjek treba Laktašima ali i fudbalu Srpske najmanje je što možemo reći u ovom trenutku, uz čestitku za priznanje koje je bez svake sumnje otišlo u prave ruke…..