I dok se Republika Srpska bori da vrati svoje nadležnosti otete u Sarajevu, predsjednik FSRS Mile Kovačević uporno ovu asocijaciju gura u ruke tom istom Sarajevu!

Kako drugačije objasniti poslednji potez Kovačevića, koji je svjestan da je izgubio bilo kakav uticaj u fudbalu Srpske, posegbao za riješenjima očajnika, dodvoravajući se Dini Begiću i kompaniji.

Tako je po već prepisanoj matrici tužio Disciplinskoj komisiji FSBiH članove Skupštine FSRS Radiku Marića, Dragana Prtvara, Milu Mandića, Branislava Puhalca,  Dragana Jeftića, Boška Lukića, Miodraga Rosića, Tomislava Stajića, Milana Tomanovića, Vasu Mijanovića, Milana Vićića, Zdravka Jovanovića i Ristu Vojvodića!

Disciplinska komisija FSBiH zasjedaće u srijedu sa početkom u 14 časova.

Velika odgovornost svakako ići će i na adresu dva srpska člana ovog tijela, Radivoja Lazarevića i Gorana Kosorića, ali i svih ostalih članova za eventulanim pokretanjem disciplinskog postupka, kojeg ima samo u glavi Kovačevića.

Prosto nevjerovatno zvuči da je Kovačević preskočio disciplinske organe FSRS, jer odlično zna da je  izgubio bilo kakakv uticaj na to tijelo, kao uostalom i na bilo koju komisiju unutar FSRS kojem je on predsjednik!

Pokušavajući vladati preko Sarajeva, u slučaju da prođu Kovačevićeve nebuloze, fudbalski radnici Srpske smatraju da je ovo u stvari državni udar, odnosno direktan udar na Republiku Srpsku, iza kojeg na žalost stoji jedan Srbin (?) Mile Kovačević.

Poruka je i Elvedinu Begiću, ukoliko pristane na igrice sa Kovačevićem i bez ikakvih valjanih razloga pokrene proces protiv nabrojanih delegata Skupštine FSRS, a koji su samo demokratskim putem tražili sazivanje Vanredne Skupštine FSRS, da će lopta u BiH stati!

Odnosno, da će Republika Srpska naći mehanizme da zaustavi bilo kakav proces, kada je u pitanju rad FSBiH, a onda i Begić zajedno sa Kovačevićem može pakovati kofere….

U svakom slučaju Kovačević je ovim potezom direktno napao jednu instituciju Republike Srpske, najviše zakonodavno tijelo najveće sportske asocijacije u Srpskoj, Skupštinu FSRS, i to preko Sarajeva.

Sada je valjda svima jasno, zašto je “Vožd iz Žeravice” postao “Beg iz Sarajeva”!