Dragan Jović zamjeniće Zorana Milinkovića na klupi banjalučkog premijerligaša. Ovu informaciju potvrdio nam je izvor blizak klubu iz Platonove ulice.

– Jedan od članova Upravnog odbora već je stupio u kontak sa Jovićem, i sa njim je postignut dogovor da on preuzme Borac. Ostao je još onaj teži dio posla kako skloniti Milinkovića. Pred Borcem su četiri veoma zahtjevne utakmice, i ukoliko Borac već u prve dvije ne dođe najmanje do tri boda, Kiza će biti prošlost, u suprotnom odradio bi kompletan ciklus do pauze, a smjena bi došla u “mrtvom” dijelu sezone, kada je to i najbezbolnije, što priželjkuju svi u klubu, jer svjesni su pogubne politike “sječe knezova” (trenera).  Pred Jovića u proljećnom dijelu sezone neće biti postavljen nikakav ultimatum, već da obezbjedi što prije opstanak, i da formira ekipu za narednu sezonu, pretežno od igrača iz banjalučke regije. U zimskoj pauzi doći će do drastičnog podmlađivanja ekipe, a zahvaliće se pojedinim “veteranima” i igračima koji nisu zadovoljili, a dovedeni su kao velika pojačanja. Nije teško pogoditi da su u pitanju gotovo svi igrači koji su ljetos stigli – potvrdio nam je izvor blizak klubu.

Dragan Jović protekle tri sezone radio je u Angoli, gdje je prošle sezone donio titulu ekipi Primero de Agosto nakon 10 godina pauze. Na klupi Borca bio je u sezoni 2013/2014 kada je u 22 utakmice ostvario skor od 11 pobjeda, pet remija i 6 poraza, a banjalučka publika, kao i javnost prihvatili su kao rijetko koga. Imao je autoritet, nije dao da mu se iko miješa u struku, pogotovo u sastavljanje ekipe, Borac je uz saglasnost Uprave napustio kada se klub nalazio na 2. poziciji, koja je u tom trenutku vodila u Evropu.

Prije Borca ostavio je veliki trag u Zrinjskom, kojem je donio dvije krune šampiona BiH, a vodio je i Travnik, Posušje, Zvijezdu i Sarajevo.