Dogovorili smo sve sa kapitenom Željezničar Sport team Dejanom Bosančićem, i već u subotu u jutarnjim časovima on se stavio na raspolaganje treneru Kruniću. Ono što smo želili, to smo i ostvarili, ali tu nije kraj iznenađenjima u prelaznom roku kada je naš klub u pitanju, poručio je za naš portal Vico Zeljković, predsjednik Upravnog odbora banjalučkog premijerligaša, kojeg smo našli veoma raspoloženog zbog svega što prati Borac u poslednje vrijeme…..

– Sa nama su najbolji igrač i najbolji strijelac Prve lige Srpske (Bosančić i Marković). Zahvaljujem se ekipi s “Predgrađa” na korektnosti, brzo i lako smo se sve dogovorili, i nadam se da ćemo ovakvu saradnju imati svaki prelazni rok! Evo i Rudar Prijedor je dobio novu Upravu na čelu sa Milunovićem. Mi želimo jake srpske klubove, jer kad su oni jaki, imaćemo i mi koristi od toga. Naš cilj je da svakog prelazog roka imamo po jednog igrača iz Prve lige Republike Srpske, ali kad to kažem, onda zaisza mislim na pojačanje, a ne samo da popuni broj.

Šta još očekuje Borac do kraja prelaznog roka?

– Sigurno je da će biti još dolazaka, a samim time i odlazaka, ali to je na treneru da donese rez. Slijede pripreme na Zlatiboru, imaće šansu da se dokažu svi. Do početka šampionata dovešćemo još jednog špica, te krilo, jednog, ili možda dva štopera, sa imenom i prezimenom, koji će donijeti stabilnost, mir u odbranu i biće naše zaista veliko pojačanje. Ali, nećemo žuriti, želimo pogoditi sa igračima, jer ponavljam, imamo odličnu atmosferu, na čijim krilima možemo puno, puno….

Šta to znači na rezultatskom planu?

– Ako sve bude kako treba, bez obzira na sve dobronamjerne savjete, ne možem biti skromni! Ali nećemo se ni zalijetati. Okvirno, to bi trebalo da bude borba za prva četiri mjesta. To Borac zaslužuje i sa ovim pojačanjima to mora ostvariti!  

Ima li još kakvih zanimljivih dešavanja na i oko Gradskog stadiona? 

-Upravo pravimo plan aktivnosti omladinske škole. Tu su ozbiljni planovi, sve analize kažu da bez ozbiljnosti u tom segmentu nema opstanka na velikoj sceni. Minimum je da po jedan igrač svake godine bude prekomandovan u prvi tim. Novina je da će svaka generacija imati po dva trenera. Stvaramo uslove, ali isto tako tražićemo mnogo veću ozbiljnost u radu.

Čini se da Borac nakon dugo godina u šampionat ulazi neoterećen finansijskim problemima? 

– Finansijska situacija je jako stabilna, što je osnova priče koju želimo da pričamo. Stvorili su se realni uslovi da u narednih 7-15 dana riješimo 50 odsto onoga što je ostalo, a u narednih mjesec dana zatvorićemo sve te dugove. Prije svega mislim na Branu Jankovića, Hotel “Bosna”, i ostala dugovanja, koja su ogromna. Treba naglasiti veliku zahvalnost prema tim ljudima, jer su pokazali veliku ljubav prema klubu, pronašli smo zajednički jezik, i te probeme ćemo riješiti. Uz Džaju, to je bio najveći teg na uspješnosti ovog kluba, a sada ćemo i taj dug skinuti sa leđa. Biće to jedna sasvim nova priča. Bora neopterećen prošlošću. Kada budemo pričali o prošlim vremenima sjećaćemo se samo važnih datuma iz istorije kluba, sve ostalo brzo ćemo zaboraviti….

Banjaluka će uskoro gledati evropsku utakmicu. Na Gradski stadion stiže Radnik? 

 – Radnik je izrastao u veliki klub, iako oni to skromno pokazuju, ali jesu veliki i organizovani, jer u tri godine dva puta su izborili Evropu. Na čelu im se nalazi veliki Mladen Krstajić, moj veliki prijatelj, i drago nam je što smo im izašli u susret, i ne samo njima. Tu je spona bio i Nebojša Tomić, operativac Radnika, takođe, na liniji, i lako i brzo smo se sve dogovorili. Mogu samo reći: “Semberci, ali i Banjalučani i svi oni koji žele podržati Radnik, dobrodošli na Gradski stadion!”

Dokle je stigla izgradnja “betoh hale”? 

– Prije pola godine najavili smo izgradnju “beton hale”, i nije ostalo samo na riječima! Dobili smo lokaciju, i do kraja godine očekujemo svu papirologiju, i krećemo u izgradnju, koja će mnogo značiti za omladinsku školu, ali će i značajno povećati prihode kluba. 

I za kraj, očekujete li publiku na borčevim utakmicama? 

– Naravno, zbog njih ovo sve i radimo! Nećemo imati probleme, jer utakmica sa Širokim pokazala je koliko Banjaluka i Krajina vole Borac. Ali želimo i najvatrenije navijače sa nama. Postoje kontakti, pregovori, kako bi prevazišli probleme, ali tvrdim da su oni najviše nastali zbog generalno loše pozicije u samom društvu, gdje svako želi od problema stvoriti još veći problem. Neću obećati kada će doći, ali znam da je to neminovno, jer Borcu trebaju navijači….