Nekadašnji prvotimac tuzlanske Slobode, a potom šef stručnog štaba više bh klubova, Darko Vojvodić, peti je po redu trener Borca u ovoj sezoni. U ovdašnjoj javnosti je prilično iznenađujuće odjeknula vijest da Vojvodić preuzima klupu premijerligaša sa Gradskog stadiona, a i sam harizmatični stručnjak tvrdi da mu nije bilo ni na kraj pameti da će do kraja sezone voditi Borac.

– Da budem iskren, nije mi Borac uopšte bio u nekim planovima! Bio sam blizu dogovora sa Čelikom, ali je tu nešto zapelo. Imao sam i još neke ponude, tako da su sva moja razmišljanja išla u nekom drugom pravcu. Međutim, uslijedio je kontakt sa čelnicima Borca i mogu slobodno da kažem, nakon prvog treninga, da sam siguran u jednu korektnu saradnju da samog kraja. Takođe, siguran sam da ćemo bez većih problema da ostvarimo cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH – naglasio je Vojvodić.

Prema njegovom mišljenju, Borac ima solidnu bodovnu zalihu pa sam opstanak i nije u nekoj velikoj opasnosti, ali i da klub sa ovakvom ekipom uopšte nije smio da strahuje za svoj status.

– Ima tu dobrih fudbalera, ne mogu da kažem da je ekipa loša, ali je činjenica da na određenim pozicijama nedostaje dosta igrača. Neozbiljno je ući u prvenstvo sa jednim klasičnim napadačem, i bez iskusnog golmana. Uz to, nedopustivo je i da su pojedini igrači van forme. Pa ne smije se dozvoliti da jedan igrač kakav je Bojan Puzigaća bude van forme jer je on taj koji svojim iskustvom može mnogo da donese. Ima tu i iskusnih fudbalera poput Miloša Žeravice, Aleksandra Radulovića i Danijela Majkića, sve provjereni igrači. Tu je i Mladen Veselinović koji je prošle godine, po meni, bio možda i najbolji fudbaler u državi, dok je igrao u Slobodi. Nadalje, veoma dobro poznajem Armina Mahovića i Mahira Karića još dok sam radio u Prvoj ligi Federacije BiH. Ima tu kvaliteta, ne smijem da preskočim Nemanju Janičića i Branka Ojdanića, kao i malog Nevena Bunića, ali u svim linijama nedostaje po jedan ozbiljan igrač, da bi Borac bio tamo gdje mu je mjesto – kategričan je Vojvodić.

Kada su u pitanju uslovi za rad, Vojvodić ističe kako je Gradski stadion jedan od najboljih u BiH.

– Uslovi su stvarno perfektni, kao da ste u nekom klubu koji igra Ligu Evrope. I nema tu pretjerivanja, svlačionice, pa pomoćni teren sa vještačkom travom koji je sjajan, sigurno najbolji u BiH. Znači, vrhunski uslovi kao odlična polazna osnova da se napravi jedan klub koji će da bude primjer svima.

Debi na klupi Borca imaće narednog vikenda kada u Banjaluku dolazi Vitez i Vojvodić ističe kako ga ne interesuje ništa drugo osim pobjede, baš kao i sedam dana kasnije kada će na Gradskom stadionu gostovati GOŠK.

– Trenutno, sve je podrđeno meču sa Vitezom. Moramo ih pobijediti, baš kao i GOŠK. Evo, sad tvrdim da igračima neću dati da izađu sa terena dok ne dobiju oba ta susreta! Spremićemo se dobro i pobjediti – zaključio je Darko Vojvodić.

Osim je trebao da dobije šansu

Govoreći o reprezentaciji BiH, Vojvodić je naglasio kako je Amar Osim trebao da dobije šansu, ali i da Robertu Prosinečkom želi svu sreću na klupi ”zmajeva”!

– Prosinečki je bio izvanredan igrač, mada sam ja bio među onima koji su bili za Amara Osima. Bio sam ”sa obadvije ruke” za njega i mislim da je šansu trebalo dati našem treneru. Pri tom ne mislim ništa ružno, Prosinečkom želim svu sreću, mislim da je izvanredan trener i da će sigurno donijeti boljitak reprezentaciji BiH, ali ipak mislim da je bilo vrijeme za Osima. Ovako, znam da je Robi čovjek fudbala, predan svom poslu, i ima od mene punu podršku – pojasnio je Vojvodić svoj stav.

Promocija

Na zvaničnom predstavljanju Darka Vojvodića u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu, objelodanjeno je da su novoimenovani šef stručnog štaba i uprava Borca dogovorili saradnju do kraja ove sezone, te da će tek po završetku prvenstva sjesti i razgovarati o njenom eventualnom produžetku.

– Moji prvi utisci su odlični. Borac je ogroman klub i mora da se bori za šampionsku titulu. Ja se nadam da ću se dobrim rezultatima odužiti za povjerenju koje mi je ukazano. Moje je da radim i da napravimo rezultat, teren i svlačionica su moje kancelarije i isključivo sam okrenut tome. Naravno, postoje i određeni problemi, ali ćemo ih rješavati. Ono čemu se nadam, tačnije, u šta sam ubjeđen, to je da će Borac i naredne sezone biti član bh fudbalske elite – rekao je Vojvodić na svojoj promociji.