Nakon poraza od Rudar Prijedora (5:0) glavni trener Leotara Oleg Ćurić je ponudio ostavku, koja je usvojena na sjednici uprave kluba.

S obzirom da klub već u subotu očekuje  prvenstvena utakmica protiv Slavije, novi glavni trener će niti imenovan u najkraćem roku

-Nakon poraza od 5:0 u Prijedoru, koji maltene nisam doživio ni kao igrač, moja moralna obaveza je bila da ponudim ostavku na mjesto šefa stručnog štaba. Jednostavno, smatrao sam da se nešto mora poduzeti kako bi se ekipa do kraja prvenstva podigla i privela ovo prvenstvo kraju na pravi način. U Leotaru sam skoro 40 godina, što kao igrač, što kao trener, te i daljem stojim na raspolaganju klubu. Nakon ispadanja iz Premijer lige bilo je mnogo problema, nešto smo uspjeli da riješimo, nešto nismo, borili smo se koliko smo mogli, ali mislim da je ova moja odluka donesena u interesu Leotara, kome želim svu sreću u nastavku prvenstva i da se što prije vrati tamo gdje pripada. Želim se zahvaliti svim igračima sa kojima sam radio u mom trenerskom mandatu, a pogotovo mojim saradnicima koji su od prvog dana bili najveća podrška- rekao je Ćurić.

Fudbalski klub Leotar izrazio je  zahvalnost Olegu Ćuriću na posvećenosti i odanosti klubu, kao i profesionalnom i odgovornom radu.