Poslije uspješno organizovanog kampa FK Partizan u Glamočanima nemaju namjeru stati! Na redu je bio prvi dio trećeg turnira “Mladost 2017”, koji je održan za generacije 2006. i 2008. Učestvovalo je 16 ekipa iz Banjaluke, Prnjavora, Gradiške, Laktaša i Prijedora, viđen je kvalitetan fudbal, a organizacija ponovo na nivou. Manje se nije ni očekivalo….

U generaciji 2006. godište Stars iz Gradiške bio je najbolji. Odmah do pobjednika bile su dvije Mladosti, Farmaprom iz Banjaluke, te domaća iz Glamočana.

Najbolji igrač u ovoj generaciji bio je Petar Kezić (Stars), a najbolji golman Mihajlo Popović (Mladost Farmaprom).

U generaciji 2008. prvo mjesto pripalo je Rudar Prijedoru, dok su starsovci morali se zadovoljiti sa srebrom, a Laktaši su bili treći. Najbolji igrač bio je Sergej Milinović (Stars),a  najbolji golman Luka Dukić (Rudar Prijedor).

– Turnir nastavljamo 17.septembra kada će se takmičiti 2007. i 2009. godište. Očekujemo ekipe iz Prijedora, Teslića, Viteza, Bugojna, Banjaluke, Doboja…Uradili smo ogroman posao u poslednjih nekoliko sedmica, a ovo je zaista finale svega. Najvažnije da su djeca zadovoljna, onda sve i ima smisla – poručio je Milenko Petrović, direktor ŠF “Mladost Glamočani”.

Omladinskoj fudbalskoj svečanosti u Glamočani prisustvovao je i kapiten banjalučkog premijerligaša Boris Raspudić, sa kojim su klinci podijelili nekoliko trenutaka, maštajući da i oni jednog dana budu kao Boka, kapiten FK Borac.