Fudbalske sudije iz Republike Srpske bile su u glavnoj ulozi i na utakmici Premijer lige BiH u futsalu. U derbiju 8. kola Premijer lige BiH u futsalu, u Mostaru je Zrinjski pobijedio Centar iz Sarajeva sa 4:3. Gostujuća ekipa, izdala je saopštenje za javnost, gdje ističe da su  sudije Goran Ilić iz Doboja i Dušan Berak iz Trebinja, svojim “suđenjem” direktno uticali na rezultat.

– U nedjelju se u Mostaru odigrala derbi utakmica HFC Zrinjski – FC Centar pred oko 1000 gledalaca što je prava rijetkost za BiH futsal. Ono što je postalo učestalo je katastrofalno suđenje. Futsal se igra zbog sportskog nadmetanja i publike, a ne zbog sudija. To uništava ovaj sport u sportskom i moralnom smislu, ako o rezultatima utakmica i mjestu na tabeli neodlučuje igra i sportska sreća nego pištaljka u ustima ljudi sumnjivog morala onda ovaj sport gubi smisao.

Nedeljna derbi utakmica ispunila je očekivanja što se tiče igre, igrača kao i taktike oba trenera. Međutim tu na scenu stupaju arbitri ovog susreta Ilić Goran i Berak Dušan koji su svojim sudijskim odlukama u više navrata tokom utakmice oštetile naš klub. Različiti kriterijumi suđenja bili su očigledni. Postavlja se samo pitanje do kad će se to dešavati?

U Premijer ligi BiH nedavno Petrović, danas Ilić, Berak, već smo zabrinuti kako će Dragan Banjac sve to “pokriti” u ove hladne zimske dane.