Četiri i po godine i nisu neki veliki vremenski period, ali kada je u pitanju premijerligaš iz Krupe na Vrbasu, oni svoje vrijeme mjere desetinkama, jer znaju cijeniti sve ono što je bilo iza njih, a gledaju i ispred…..

U intervjuu za “Novi pečat” 4. jula 2013. godine Dagomir Ilić pričao je o uspjehu tada drugoligaša, ali i planovima za budućnost. Neke od njegovih riječi bile su “proročanske”, a gotovo sve što je planirano, i ostvareno je, samo još nekoliko puta više!

Podsjetićemo se kako je to izgledalo ljeta 2013. godine……

Fudbalski klub Krupa iz Krupe na Vrbasu, mjesta s obala plahovite rijeke, u poslednje dvije sezone zna samo za uspjehe. Ekspresno izboren plasman u Regionalnu ligu, a potom i viza za drugoligaški karavan postali su sinonim uspjeha za banjalučki fudbal. Direktor novog drugoligaša Dragomir Ilić ističe da rezultati nisu nikoga iznenadili u klubu, jer dugoročna strategija dala je rezultate. Planski se radilo, kuća se pravila od temelja, urađena je infrastruktura, složen solidan tim za naše uslove i uspjeh nije izostao.

– Pred prošlu sezonu niko nije ni pomišljao da idemo na viši rang takmičenja. Naravno, ambicija je postojala, ali pustili smo druge da pričaju, a mi smo svoje pokazivali na terenu. Sada smo drugoligaši, vrijeme je za slavlje, ali planiramo šta i kako dalje. Zbog svega što smo postigli, ekipa i Stručni štab biće nagrađeni kolektivnim putovanjem u Veneciju. Vidjećemo kada ćemo krenuti za Italiju, ali uklopićmo raspored da igrači osjete zadovoljstvo što su ga zaslužili igrama na terenu. Niko od njih ne živi od fudbala. Pet puta sedmično se trenira, i jedina im je satisfakcija pobjeda. Njih je bilo i više nego što smo planirali, i na ovaj način želimo da im se odužimo. Venecija će biti nagrada za Drugu ligu. U novom šampionatu nećemo postavljati nikakve ambicije, izuzev da izbjegnemo borbu za goli život. Sve preko toga biće uspjeh, ali poznavajući sve nas koji radimo u Krupi, ne bi iznenadilo ni novo putovanje za godinu dana – ističe prvi operativac kluba iz Krupe na Vrbasu. 

Krupa je do višeg ranga takmičenja došla kroz baraž. Prvo je savladan dobojski Željezničar, a potom i Krajina. Četiri čiste pobjede bile su najbolje ogledalo dobrog rada u klubu. Sada je prioritet dogradnja postojeće infrastrukture na modernom objektu koji je izgrađen na plastičnoj podlozi.

– Radovi na završetku krova su već u toku, a poslije toga slijedi i izgradnja svlačionica. Očekujemo da će i gradske vlasti pomoći, jer stadion u Krupi ne koristi samo naš tim. Sve mlađe selekcije Borca igraju svoje prvenstvene utakmice kod nas, a zimu je naš teren koristilo 49 klubova iz svih krajeva Republike Srpske i Federacije BiH. Nikome  nismo naplatili nijednu marku! Ovaj objekat smatramo i reprezentom Banjaluke i regionam a ne samo Krupe – nastavio je Ilić. 

Bez obzira što u timu igra nekoliko iskusnih igrača s premijerligaškim iskustvom, poput Petrića, Damjanovića, Bučinskog, u Krupi žele još da pojačaju konkurenciju za najbolji tim. 

– Trener Miroslav Balaban obaviće prozivku 10. jula. Prvi dio priprema odradićemo u Krupi, potom slijedi osmodnevni odlazak na Balkanu. Želimo se još pojačati. Biraćemo samo ciljane igrače. Blizu smo dogovora sa Obrenom Cvijanovićem, Nemanjom Vidovićem, talentovanim Stefanom Tomašem iz Kozarske Dubice. Blizu smo dogovora i sa Markom Mazalicom, napadačem BSK-a. Očekujem kada Borac završi prvi dio priprema i objavi spisak prekobrojni, da nekoliko igrača proslijedi i na našu adresu. Veliki broj naših navijača, simpatizera koji su nas podržavali u ovako teškim vremenima očekuje da budemo ravnopravan rival svim drugoligaškim ekipama. Mi ćemo im to i ispuniti – zaključio je Dragomir Iilić, direktor FK Krupa.