Prnjavorski Ljubić prekinuo je negativnu seriju od dva uzastopna poraza, pošto je danas kao gost slavio u Doboju u okviru 13. kola Druge lige RS,  porazivši Slogu 2:0.

Premda su domaći u susret ušli kao favorit, od samog starta moglo se naslutit da će se gosti itekako pitati za ishod utakmice. Igrao se 12. minut kada su gosti imali prvu priliku. U šansama su bili Žižak i Burgić, ali je Jupić sačuvao mrežu Sloge. Dobojlije su najbliže pogotku bili u 44. minuti, Hozić je odlično prošao po lijevoj strani, ali njegov dobar solo prodor nije krunisao pogotkom Grahovac,čiji udarac brani Ratković.

U drugih 45 minuta na “Lukama” su viđeni i golovi, i to u mreži domaćih. Gosti su mogli povesti u 54. minuti, kada je Burgić izašao sam pred Jupića koji još jednom dobro reaguje. U 75. minuti nova prilika za Ljubić, u šansi je Fehratović, Jupić odbija u korner. Nakon kornera gosti dolaze u vođstvo, Subić centrira, A. Žižak nebeskim skokom trese mrežu Sloge za 0:1. Sve dileme oko pobjednika riješio je Fehratović u finišu susreta, postavivši konačnih 0:2.

SLOGA (D) – LJUBIĆ 0:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 A. Žižak (76), 0:2 Fehratović (86). Stadion: “Luke”. Gledalaca: 100.  Sudija: Marko Erak (Krupa na Vrbasu). Pomoćnici: Vanja Ajder (Banjaluka) i Vladan Todorović (Čelinac). Delegat: Vedran Francuz (Gradiška). Kontrolor: Branko Šipka (Prijedor). Žuti kartoni: Ristić (Sloga), Kojić, Radaković (Ljubić). 

Sloga (D): Jupić, Janković, Andrić, Lazić, Stjepanović, Lj. Sarkić, Hozić, Aličić (od 89. Cetić), Grahovac (od 46. S. Sarkić), Radovanović, Ristić. 

Ljubić: Ratković, Radaković, Kojić, Jagodić, A. Žižak, Fehratović, Subić (od 80. Jugović), Burgić, Grahovac (od 90. Žerebni), B. Žižak, Gajić (od 85. Radonjić). 

Z. Aničić