Najbolji sportista opštine Kotor Varoš u 2017. godini je član Džudo kluba “Mladost” Borislav Bogdanić, a najbolja sportistkinja džudistkinja Selena Varošić.

Na tradicionalnoj 24. manifestaciji “Izbor najboljih sportista Kotor Varoša” za najbolje sportske kolektive proglašeni su Klub malog fudbala “Kotor Varoš” u muškoj i pionirke Odbojkaškog kluba “Kotor Varoš” u ženskoj konkurenciji.

Najperspektivniji sportisti Kotor Varoša su karatista Milan Gajanin i odbojkašica Ivana Krčić.

Najbolji mladi sportista i sportistkinja u 2017. godini su džudisti Stefan Pejaković i Sara Marić.

Najbolji trener u prošloj godini bio je Sejdo Tatar iz Džudo kluba “Mladost”, a za najboljeg sportskog radnika izabran je Faruk Ramičić.

Nagrađeni su i učenici osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima u okviru Malih olimpijskih igara.

Posebna priznanja uručena su fudbaleru Obrenu Cvijanoviću, rukometašu Boži Tepiću i atletičarki Branki Jotanović za razvoj i popularizaciju sporta, a pekari “Obeliks” za pruženu podršku u organizaciji sportskih manifestacija.

Fudbalski veterani Kotor Varoša, koji djeluju u okviru “Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije”, najbolji su ambasadori sporta u 2017. godini.

Nagrade najuspješnijim sportistima uručio je načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan koji je istakao da su sportisti i sportski radnici najbolji ambasadori opštine.

-Činimo sve da sportistima i klubovima stvorimo uslove za organizovanje sportskih aktivnosti, njihovo učešće na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, ali i da obezbijedimo nagrade i druge vidove pomoći za vrhunske i perspektivne sportiste – rekao je Sakan.

Manifestaciju “Izbor najboljih sportista Kotor Varoša” organizovali su opštinska uprava i kotorvaroški Centar za kulturu, sport i informisanje.