Boris Režak spada u red najpopularniji pop izvođača na prostoru eks Jugoslavije. Rođeni banjalučanin već više od decenije estradni hljeb zarađuje u Beogradu, a pred njim su i novi projekti. Nastupiće na “Beoviziji”, koja bi mu mogla donijeti i “Evroviziju”. Za naš portal Boris je odgovorio na ta, ali i još neka pitanja, koja najviše interesuju publiku na prostoru Republike Srpske i Bosne i Hercegovine….

Kako si se odlučio za nastup na Beoviziji?

-U momentu kada je izašao konkurs za Beoviziju, ja sam imao pjesmu koju sam hteo da pustim kao singl. Učinilo mi se kao dobra stvar da sa njom konkurišem na Beoviziji i ako prođe, da učestvujem i da se takmičim.

Smiju li se otkriti neki detalji pjesme?

-„Vila“ je jedna vesela, pozitivna pjesma koja vremenski vuče na neko doba prohibicije. Dosta podsjeća na neki kabare. Prilično je zarazna, lako ulazi u uši i jednostavno taj ritam te vuče na ples…

Ko je sve radio na pjesmi?

-Muziku sam pisao ja, a tekst sam radio zajedno sa mojim drugarom iz Beograda Nikolom Raonićem. Aranžman potpisuje moj dugogodišnji prijatelj i saradnik Aleksandar Rakić.

Nadaš li se Evroviziji, da li si imao ponudu iz Bosne i Hercegovine?

-Nemam velika očekivanja ali nada je uvijek tu. Želim samo da sve prođe kako treba, da dam najbolje od sebe u ta tri minuta na sceni. Jednostavno, da posle nastupa svi budemo zadovoljni a poslije šta bude. Nisam imao ponudu iz BiH.

Koje je tvoje mišljenje, zašto muzičari i sportisti u RS ne mogu uspijeti dok ne odu u Srbiju ili Hrvatsku?

-Nisam baš siguran, ne mogu da govorim u tuđe ime, ali pretpostavljam da je to zato što se tamo pruža više mogućnosti. Mislim da je tako bilo oduvijek, da nisi ništa uradio dok tamo ne uspiješ.  Ipak, razlozi su različiti i često vrlo lični.

Možemo li očekivati još neki novi spot u Banjaluci ili okolini?

-Da, naravno…uvijek…ipak je odatle sve počelo.

Kakvi su Borisovi planovi za ovu godinu?

-Odmah poslije Beovizije, ulazim u studio i završavam pjesmu koja bi trebala da izađe u martu-aprilu. Biće to jedan lijep duet sa legendom Halidom Bešlićem. Još jedna pjesma koja ne liči na moje predhodne ali sam siguran da će se publici dopasti,  jer je onako meraklijska,  ima dušu, a to ljudi prepoznaju i vole. Dalje, završavam još neke pjesme i nadam se da će sve ići svojim tokom.

Možeš li nam otkriti ono što se mnogi banjalučani pitaju, gdje si odrastao, u kom naselju i koju si školu završio?

-Odrastao sam na relaciji Budžak-Mejdan, kasnije Starčevica sad su moji na Hisetama. Išao u Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić i Kasim Hadžić (današnja Dositej Obradović), kasnije Elektro školu zbog raje iz ulice i na kraju Filozofski fakultet od kojeg sam kasnije odustao jer sam već počeo da radim po banjalučkim klubovima.

Kada si otišao za Beograd?

-Za stalno u 2007 godini….