Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Povjetarac sa jezera u Donjem Žabaru, raju za ribare u srcu Posavine, raznosio je ovog vikenda miris kajgane od 5.005 jaja, koju su za brojne goste “Jaja festa” pripremili radnici preduzeća “Agreks”, regionalnog lidera u peradarskoj proizvodnji.

– Vjerujemo da će “Jaja fest” postati tradicija. To garantuju i naši gosti stigli iz raznih krajeva eks-Jugoslavije da se uvjere u naše mogućnosti i gostoprimstvo – rekao je Nikola Đokanović, načelnik opštine Donji Žabar.

To je potvrdio i Predrag Miličić, jedan od glavnih “krivaca” za održavanje ove manifestacije, s kojom se, kako naglašava, zaposleni u “Agreksu” žele odužiti komšijama, poslovnim partnerima i brojnim prijateljima.

Razloga za održavanje ove manifestacije je više. Donji Žabar je mesto gde se po glavi stanovnika u Evropi proizvede najviše jaja, mi smo lideri po proizvodnji jaja u regionu. Sada pravimo kajganu od 5.005 jaja, a najavljujemo i obaranje Ginisovog rekorda. Kada, neka to bude naša tajna – poručio je Miličić, pozdravljajući goste iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Manifestaciji je prisustvovao i ambasador BiH u Srbiji Lazar Mirkić.

Bojan Mirkić, iz uprave ovog proizvođača, ističe da u povećanju broja jaja od prošlogodišnjih 3.003 na ovogodišnjih 5.005 ima simbolike.

Ove godine smo ponudili mnogo veću kajganu i smatramo da povećanje broja korišćenih jaja pokazuje želju za ukupnim napretkom kako kompanije tako i zajednice u cjelini – rekao je Mirkić.