Povjetarac sa jezera u Donjem Žabaru, raju za ribare u srcu Posavine, raznosio je ovog vikenda miris kajgane od 5.005 jaja, koju su za brojne goste “Jaja festa” pripremili radnici preduzeća “Agreks”, regionalnog lidera u peradarskoj proizvodnji.

– Vjerujemo da će “Jaja fest” postati tradicija. To garantuju i naši gosti stigli iz raznih krajeva eks-Jugoslavije da se uvjere u naše mogućnosti i gostoprimstvo – rekao je Nikola Đokanović, načelnik opštine Donji Žabar.

To je potvrdio i Predrag Miličić, jedan od glavnih “krivaca” za održavanje ove manifestacije, s kojom se, kako naglašava, zaposleni u “Agreksu” žele odužiti komšijama, poslovnim partnerima i brojnim prijateljima.

Razloga za održavanje ove manifestacije je više. Donji Žabar je mesto gde se po glavi stanovnika u Evropi proizvede najviše jaja, mi smo lideri po proizvodnji jaja u regionu. Sada pravimo kajganu od 5.005 jaja, a najavljujemo i obaranje Ginisovog rekorda. Kada, neka to bude naša tajna – poručio je Miličić, pozdravljajući goste iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Manifestaciji je prisustvovao i ambasador BiH u Srbiji Lazar Mirkić.

Bojan Mirkić, iz uprave ovog proizvođača, ističe da u povećanju broja jaja od prošlogodišnjih 3.003 na ovogodišnjih 5.005 ima simbolike.

Ove godine smo ponudili mnogo veću kajganu i smatramo da povećanje broja korišćenih jaja pokazuje želju za ukupnim napretkom kako kompanije tako i zajednice u cjelini – rekao je Mirkić.