Fudbaleri Borca srušili su ruskog premijerligaša Ahmata iz Groznog sa 2:1 u svojoj drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji. Poslije očekivanog trijumfa nad rumunskim trećeligašem Ćikzeredu (2:0) pomalo neočekivano savladan je i trenutno osmi sastav veoma jakog ruskog šampionata.
Ziljkić je pogodio u 12 minutu, i to kako! Evrogol, udarac sa 25 metara, skinuo je paučinu Gudijevog gola.
Ahmat do izjednačenja dolazi preko Balaja, koji pogađa iz kaznenog udarca, što je bio i rezultat veoma sadržajnog prvog poluvremena.
U 90. minutu pogodak Danilovića za pobjedu. Sjajna akcija banjalučana koju je krunisao mladi vezista udarcem sa 8-9 metara, lpta je pogodila prvo jednu, potom i drugu sttivu i završila u mreži ekipe iz Groznog!
Gotovo takmičarska utakmica, prepuna tempa, a i statistički Borac je bio bolji, jer je imao čak 11 udaraca na gol, za razliku od Rusa koji su šest puta šutirali na vrata banjalučana. Pomalo i preoštra, ali ipak na kraju završena utakmica za veoma važnu pobjedu izabranika Darka Vojvodića, kojima će ovaj trijumf najviše značiti na psihološkom planu, da shvate da mogu da igraju ravnopravno i sa ekipama mnogo jačim od sebe, barem na papiru.
Tuča na terenu 
U 70. minutu velika gužva na terenu! Kajkut je oštrije startovao nad Švecom, koji je odmah nesportski uzvratio. Igrači i jedne i druge ekipe uhvatili su se u klinč. U jednomtrenutku na terenu je bilo preko 50 osoba, ali ipak na kraju proključala krv se smirila. Meč je nastavljen, ali sa po desetoricom na terenu, jer su Kajkut i Švec morali na tuširanje prije zvaničnog kraja meča.
BORAC (BL) – AHMAT 2:1 (1:1)
Strijelci: 1:0 Ziljkić (12), 1:1 Balaj (36, penal), 2:1 Danilović (90).
Borac (BL): Savatović, Radulović, Ćosić, Janičić, Bajić, Danilović, Milutinović, Mojović, Aničić, Ziljkić, Kajkut. Još su igrali: Topolović, Runić,  Burazor, Si. Dujaković, Žeravica, Batar, Šikanić, Jakupović, Zarić, Popović, Arsić, Turanjanin, St. Dujaković.
Ahmat: Gudijev, Plijev, Musalov, Četvergov, Kadirov, Beriša, Hubulov, Švec, Harin, Balaj, Mbeng. Još su igrali: Gorodov, Usijev, Semonov, Mohamadi, Nižić, Ivanov, Roši, Silva, Ravaneli, Šimanski, Sadulaev, Sadaev, Mitrišev, Kadirov.