Skupština Slobode iz Novog Grada nije donijela nikakve promjene, ali jeste još veći jaz unutar struktura drugoligaša s “Mlakvi”.

Legitimnio dio Skupštie pao je odmah na startu, jer dio delegata nije bio zadovoljan predloženim dnevnim redom. Pristupilo se glasanju, u kojem je tijesnu pobjedu odnijelo aktuleno rukovodstvo (10:9), nakon čega je “poražena” strana napustila Opštinsku salu, gdje održana Skupština, i svaki dalji normalan rad je bio onemogućen, jer na licu mjesta ostalo je 10 delegata, od ukupno 35, a za bilo kakvu Validnu odluku potrebno je 50 odsto plus jedan glas.

Međutim, to nije sav “jad i čemer” dešavanja u Novom Gradu, jer strana koja je predložila dnevni red, u svojim delegatima imala je “lažnog delegata”! Kako?

Naime, delegat Skupštine Slobode jeste Dragan Kovačević, ugledni privrednik iz Ravnica. On nije bio na sjednici, ali jeste Dragan Kovačević iz Poljavnica, i to falsifikat!

– Ja sam član Skupštine, i nekoliko dana prije sjednice nazvao me predsjednik Zgonjanin i pitao da li sam dobio materijale. Odgovorio sam da nisam, i kako zaista nisam dobio, smatrao sam da ne treba da idem. Međutim, sad čujem da se na mom mjestu pojavio drugi Dragan Kovačević. Zaista čudno! Možda je neka greška, jer imamo ista imena, da su njemu poslati materijali, ali šta će on tamo, a iako je već došao  nepozvan, aktuelno rukovodstvo lako je moglo da ga odstrani, znajući da to nisam ja. Nije Novi Grad Njujork, pa da se ne znamo licem u lice svi između sebe. Najgore od svega, ja sam na prošloj Skupštini glasao baš za Zgonjanina – priča za naš portal “original” Dragan Kovačević.

Falsifikat Dragan Kovačević je otac od fudbalera Saše, koji podržava aktuelno rukovodstvo, i svi se slažu da dolazak njegovog oca na Skupštinu nije bio slučajan.

Evo i fotografije “lažnog” Dragana Kovačevića….

A, da su u aktulenom sazivu Slobode pokušali sakriti neke stvari, vidi se iz još jednog primjera. Naime, Ernesto Šabić,  bivši as Slobode takođe je član Skupštine, ali kada se pojavio u sali, rekli su mu da ga nema na spisku!

– Nevjerovatno! Moguće je da su me u međuvremenu smijenili, ali i za to postoji procedura koja u mom slučaju nije ispoštovana. Najgore od svega da predsjednik tvrdi, da on  ne zna da sam ja delegat, a sve je lako provjeriti u zapisnicima sa prošlih Skupština. Ovdje očigledno neko pokušava uloviti u mutnom – kaže Šabić, koji je i član Skupštine FSRS, ali na “Mlakvama” je nepoželjan.

I tako ukrug. Ono malo diskusije što je vođeno, proteklo je uglavnom u optuživanju, tužbama koje će biti pokrenute. Sigurno da bi predmet Tužilaštva mogla da bude i ova poslednja Skupština, jer na njoj mnogo toga nije bilo u skladu sa Statutom.