Dio izjava Ratka Đurkovića datih putem medija o Borcu i ekipi:

a)Borac je veliki klub i on mora da osvaja trofeje.

– nijedan trofej niste osvojili I rezultate koje imate u RK “Borac” govore da niste trener za Borac.

-niste vi tome krivi što niste trener za Borac, već oni koji su vas doveli i koji su vam odredili LD, 

 koji za naše uslove nije mali.

  1. b) Borac pored osvajanja trofeja mora i da se podmlađuje. Tu ste uspjeli da „podmladite“ ekipu sa igračima od 30 do 40 godina – pojačanja- Lončar (30),Kosanović (35) ili Dejan Unčanin (40). To ste nazvali pojačanja tj. podmlađivanje ekipe.
  2. c) Jedan čovjek-igrač ne čini ekipu. Slažem se, a što poslije poraza (Krivaja) kukate da vam je falio igrač D. Vukičević. Sada vam nedostaje kapiten Čelić ; da vam on fali i da je to razlog poraza ekipe u Ljubuškom (zbog jednog igrača) pitam vas da li jedan igrač čini ekipu.

-Kada je to tako, što ste se olako riješili dva najbolja igrača Ratka Nikolića i Srđana Trivundže. Kod vas je za Ratka Nikolića proradila sujeta, jer je bio bolji igrač od vas. Kod „oca“ sporta Banjaluke Marinka Umičevića je takođe proradila sujeta; Rukometni klub Borac to sam JA!!!

-Dobili ste crveni karton u Živinicama protiv Konjuha, a nemate pomočnog trenera. Ko će sjediti na klupi protiv Vogošća. Ja vam predlažem da jedno poluvrijeme sjedi MINHAUZEN-Vladimir Branković, a drugo sveznajući u rukometu Marinko Umičević, najveći krivci za propast Borca.

  1. d) Šta ćemo sa onim vašim izjavama u stilu: očit je napredak, osvajačemo trofeje i sl. Kada nešta napravite, a za vas je to kapitalno, onda to stoji na portalu MOND danima, a kada imate negativan rezultat i loš komentar a na portalu je, onda se to briše nakon par minuta. Zna se da je portal MOND vlasništvo M:tel kompanije.

-Zašto ste otpustili prof.dr Borka Petrovića, danas je dekan na fakultetu u Banjaluci. Dok je on vodio fizičku pripremu igrača Borca nije bilo povređenih, a sada se vadite na povrede, hladnu dvoranu i sl.

Razumijem ja vas i vašu politiku, ali vi ne razumijete sport sa kojim se bavite i da istina uvijek na kraju pobijedi, jer uvijek bude kako mora.

Gospodine treneru ako misliš pobjediti ne smiješ izgubiti tj. padati na sitnicama.Bolje ti je na vrijeme otići iz Borca nego da te smijene.

Savjetovao bi vam da ne prodajete maglu u Gradu sporta-rukometa, već  to radite sa svoje planine DURMITORA. Tamo ima magle i previše, odnosno za izvoz, ali ne u Banjaluku, jer je slabog kvaliteta.

Marinku Umičeviću moram podvući njegovu izjavu u PRESS-u da nećemo srljati kod izbora trenera i nabrojali ste neka imena od trenera koji su METUSALEMI. To je isto kada bi se ja sada vratio u Borac. Očito je da sadašnjoj upravi neodgovara kvalitetni vrhunski klub Borac. Borac se mora rješiti 2/3 članova kluba ako želi biti klub, a ne šprdačina kojom će se svako zajebavati.

Vlastima u Banjaluci bi preporučio, uz konstataciju da je Grad Banjaluka veliki Grad, da svima omoguči da se bave sportom na nivou Grada, a da isključivo forsiraju tri kluba, koji su proslavili ovaj Grad sa osvojenim olimpijskim i svjetskim medaljama, po čemu je Grad Banjaluka i poznat, a to su FK „BORAC“, KK „MLADI KRAJIŠNIK“ i RK „BORAC“. Takođe treba pomoči prije svega BK „SLAVIJA“ u razvoju najdarovitijih takmičara, jer nema klupskog takmičenja-liga sistema.Ostalim klubovima treba omogučiti da besplatno koriste infrastrukturu i takmičenje na nivou Grada.

Za ovaj sistem novca ima, a klubovi koji su nezadovoljni neka si obezbjede sponzora, odnosno finansiranje i neka se takmiče na Mjesecu ako treba!!!

DINASTIJA UNČANIN BORCEM VLADA IZ SJENKE

Rezultati:

-Rade, Dejo i Bojan Unčanin protiv Mome Golića,Brane Buhavca i Stojana Atlagića vode 1:0. Znam o čemu pišem!

-Povratak Dejana Unčanina kao igrača u 40. godini. Trener Bojan Unčanin vodi protiv Borca sa 2:0.

-Trougao Dejo i Bojan-Borac-Derventa. Na kraju pobjednik je Rade Unčanin. Dinastija Unčanin od jeseni vodi Borac.

-Poraz Borca i čelnih ljudi sveznajučih u rukometu-Vladimira Brankovića, Marinka Umičevića, Vlade Blagojevića i anonimaca, a najveći gubitnik je Borac i rukomet.

                                                                                                                                                       Miro Bjelić