Fudbaleri mrkonjićke Slobode pobjedili su novog člana Druge lige grupa zapad Karanovac sa 1:0. Gol odluke postigao je mladi Zoran Šamara u 21. minutu. Njega je nakon lijepe akcije domaćeg sastava idealno poslužio Perišić, a pojačenje Mrkonjićana iz Krupe rutinski je savladao Pupovca.

Inače, u Mrkonjić Gradu je ovoga vikenda trebao da se održi Ilindanski turnir. Međutim, turnir je otkazan zbog otkazivanje ekipa koje su trebala učestovati na ovoj smotri, pa su meč samo odigrali Sloboda i Karanavac.

Ekipa Karanovca, koja je novajlija u Drugoj ligi-zapad predstavila se mrkonjićkoj publici u dobrom svjetlu. Riječ je o dobro ukomponovanoj ekipa, sastavljenoj od mladih, ali i provjerenih prvoligaških fudbalara. Dobro su parirali domaćim fudbalerima, a imali su i nekoliko izglednih prilika za pogodak, koje nisu realizovali zbog dobrih odbrana Modića, ali i svoje nepreciznosti.

S druge strane fudbalri Slobode i u ovom meču pokazali su htjenje, poletnu i igru sa brzom predajom lopte.Napadači su stvorili nekoliko dobrih prilika, koje nisu uspijeli da pretvore u pogodak. U ovom meču prvi put u sastavu su bili Vidović i Šamara, pojačanja iz Krupe. Zbog lakše povrede nije igaro lijevi bek Vladan Gračanin, te Miloš Srndović koji još nije stoposto spreman nakon devetomjesečne pauze zbog povrede koljena.

Pomoćni trener Slobode Milorad Glamočak, kaže da je utakmica bila dinamična i da je podsjećela na prvenstveni meč.

 -U suštini možemo biti zadovoljni, mada možemo i moramo još bolje igrati. Imali smo nekih sitnih grešaka, koje nam se ne smiju dešavati u prvenstvenim mečevima. Do početka prvenstva ima još sedam dana i moramo još unaprijediti našu igru – kaže Glamočak.

Šef stručnog štaba Karanovca Ranko Stanarević, zadovoljan je igrom svoje ekipe i pored poraza.

-Dobr smo otvorili utakmicu. I onda smo primili pogodak zbog naše početničke greške. Tada je Sloboda preuzela incijativu, ali smo mi u drugom poluvremenu uspostavili ravnotežu na terenu. Mislim da nas je sitgao malo umor, jer smo u poslednjih desetak dana odigrali tri teške utakmice. Mislim da ova ekipa ima kvalitet za sami vrh tabele, a ako nam se ukaže šansa zašto da ne napadeno i prvo mjesto kaže Stanarević.

SLOBODA(MG) – KARANOVAC 1:0

Strijelac: 1:0  Šamara (21). Stadion: „Luke“. Gledalaca: 100. Sudija: Marko Erak (Krupa na Vrbasu).

Sloboda (MG): Modić, Lazendić, Crnomarković, Vidović, Sladojević, Dučić, Šamara, Peno, Perišić, Malinović, Savanović. Još su igrali: Kesić, braća Ljutić, Vučković, Mitrić, Tešanović, Jović.

Karanovac: Pupovac, Vuković, Bubić, Šteković, Banović, Tomičić, Grujić, Đukarić, Milošević, Milosavljević, Vindžanović. Još su igrali: Bjelić, Vasilić, Dedić, Tomašević, Lukajić, Bojanić, Dubravac.

  Tekst i foto: Slobodan Dakić