U finalu Kupa Grada Banja Luka koje će se igrati  u četvtak 17. maja, sa početkom u 19 šasova, na Gradskom stadionu u Banjaluci, Borac će biti formalni domaćin Krupi, a biće to i repriza prošlogodišnjeg finala, kada su “crveno-plavi” tada kao prvoligaši Srpske slavili poslije penala.

Pravdu će dijeliti Dragan Petrović sa pomoćnicima Sinišom Ivančevićem i Tomislavom Gračaninom, četvrti sudija je Milan Docić dok je delegat na utakmici Darko Novković.

Finale Kupa između banjalučkih premijerligaša je prava poslastica, a organizuje se povodom Spasovdana, Krsne slave i Dana Grada Banja Luka.

Kup Grada i finale Kupa ima status premijernog, jer ga prvi put, od integracije Gradskog fudbalskog u Područni fudbalski savez Banja Luka, organizuje  Odjeljenje Gradskog fudbalskog saveza Banja Luka pod rukovodstvom Nikole Vujića v. d. direktora Odjeljenja  Gradskog fudbalskog saveza Banja Luka.

Interesantno će biti vidjeti kako i da li funkcioniše Odjeljenje GFS Banja Luka koje je zamišljeno kao samostalno pravno lice koje bi u okviru postojećeg pravnog lica, PFS Banja Luka trebalo imati samostalnog direktora sa vlastitim računom, novčanim sredstvima kojim bi se vršile paralelne novčane transankcije.