Mladi napadač banjalučkog Borca Nemanja Bamburać (19), koji je ovog ljeta završio juniorski staž u premijerligašu iz Banjaluke, novo je pojačanje povratnika u Prvu ligu RS Alfa Modriče!

Bamburać je pored dresa Borca u mlađim kategorijama nastupao i za seniore BSK-a u prošloj sezoni, a radi se o brzonogom napadaču, koji moe igrati na poziciji oba krila.

-Moj prevashodni cilj jeste da napredujem, a siguran sam da sam izabrao pravu sredinu. Alfa Modriča ima visoke ambicije, klub je u naletu i vjerujem da ću se nametnuti i obezbjediti sebi minutažu. Znam da dolazim u dobru ekipu i prije svega sredinu, ali zato sam i izabrao Modriču. Jedva čekam da počnu pripreme – poručio je Bamburać.

Predsjednik Alfa Modriče Petar Jelić ističe da klub i te kako posvećuje pažnju mladim igračima.

-Naš osnovni cilj jeste da afirmišemo veliki broj mladih igrača, koji bi kasnije pravili transfere u veće i jače klubove. Bamburać je igrač na kojeg računamo u budućnosti, i nismo ga doveli bez razloga. Sigurno je da će biti još nekoliko novih lica na prozivci – poručio je Jelić.

Pored Bamburaća vjernost novom prvoligašu iz Modriče za sada stavili su još Nemanja Đekić i Melvin Osmić (obojica iz gradačačke Zvijezde).

-Imamo tim koji je spoj mladosti i iskustva, i mislimo da je to dobitna kombinacija. Mladi igrači pred kojim je vrijeme sigurno da mogu više naučiti uz imena Damjanovića, Purića, Šuke, Tripića….Bamburać je prošao borčevu omladinsku školu, i to nešto govori, sada je samo na njemu da se nametne – istakao je direktor Dragan Stević.