Posavsku ravnicu pored obilne kiše, trese i fudbalski zemljotres, čiji je epicentar u Donjoj Slatini nadomak Šamca. Nakon pisanja našeg portala: http://pravdabl.com/jos-jedna-komedija-u-tragicnom-liku-kalimera/,  nestišava se bura oko „prodaje“ bodova Slobodi iz Novog Grada, a gdje je u centru pažnje prvi čovjek drugoligaša Mladosti, Dragan Aranđić, zvani „Kalimero“.

Našem portalu javio se jedan fudbaler Mladosti, koji nam je ispričao dešavanja pred samu utakmicu sa Slobodom.

– Pred sam početak utakmice, Kalimero nam je rekao da je dobio direktivu od predsjednika FSRS Mile Kovačevića, da mora pustiti Slobodu, kako bi u narednom mandatu mogao da bude u Izvršnom odboru FSRS. Mi, igrači i stručni štab nismo se složili sa tom šupljom pričom, nego smo insistirali da dobijemo premiju za puštanje. Javna je tajna da je za to dobio 3.000 maraka i naš zahtjev je bio da svaki igrač dobije po 100 maraka. Međutim, uslijedila je žestoka svađa, da bi Kalimero rekao da nas on plaća i da nećemo mi voditi politiku kluba. Na samoj utakmici, vidljivo je bilo koji su „njegovi“ igrači  odradili prljav postao i gosti su dobili sa 4:3, priča nam prvotimac Mladosti, koji je tražio da ostane anoniman.

On nastavlja da je Kalimero najobičniji mešetar i da nije ovo prvi slučaj.  Igrači žele da skinu ljagu sa sebe poslije ove smijurije.

– Igrači su jedinstveni da stupimo u štrajk, a kako stvari stoje i šef stručnog štaba Mladosti, Bojan Magazin razmišlja da podnese ostavku. Ne želimo da učestvujemo u prljavim rabotama Kalimera, pogotovo što misli da nas može sve folirati i prosipati svoju priču, a sebi trpati pare u džep, naglašava naš izvor.

S obzirom da je Mladost sastavljena od “legije stranaca”, ukoliko se ostvare najave o štrajku, pitanje je ko će igrati protiv Karanovca, jer domaćih igrača nema.