Možda rezultati seniorskog tima ovog proljeća nisu onakvi kakvi su se očekivali, ali u Obilićevu nemaju namjeru da stanu, barem kada su u pitanju aktivnosti oko kluba, uređenja infrastrukture, jačanja omladinske škole, što sve na kraju i daje povoljnu klimu za nešto veliko što se sprema sd ruge strane Vrbasa u bliskoj budućnosti…..

Fudbalski klub Naprijed iz Banjaluke je u protekle dvije godine napravio značajne pomake u klubu na mnogim poljima, i zaista je jedan pozitivan primjer kako uz veliki entuzijazam i energiju pojedinaca mogu mnoge stvari da se promijene na bolje. Veoma izazovno vrijeme stavlja u nezavidnu poziciju sva sportska društva i klubove na našim prostorima, tako da su klubovi primorani da sami pokreću inicijative i akcije pozivajući na podršku širu zajednicu, institucije i privredne subjekte.

U proteklom periodu Naprijed je bio inicijator mnogih društveno-odgovornih akcija, a ovaj put je pokrenuo akciju zajedno sa poznatim brendovima “Avangarda” i “Hajduk” koji su prepoznali želju kluba da se stvore što bolji uslovi za razvoj omladine u Banjaluci. Omladinska škola Naprijeda je nadaleko poznata kao veliki rasadnik talenata i najvažniji je dio kluba, a trenutno broji gotovo 250 članova, dječaka različitih uzrasta.

-U saradnji sa našim prijateljima kluba došli smo na ideju da iz jedne avangardne i urbane priče i ideje pretočimo iste u zanimljivu modnu odjeću sa motivom jednog od najvećih “bluzera” te motivima našeg naselja i grada. Naš klub organizuje akciju prodaje navijačkih dukseva i majica sa prepoznatljivim klupskim motivima, a sva sredstva prikupljena od prodaje dukseva i majica biće iskorištena za kupovinu rekvizita i lopti za rad naše omladisnke škole. Najmlađi članovi naše omladisnke škole su 2019. godište a svakodnevno se trudimo da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za trening i fizički razvoj. Zbog toga su nam potrebni novi rekviziti, lopte i oprema koji su neophodni za nesmetan rad naše omladinske škole – ističu iz FK Naprijed.

Majice “Bluz bebo” i duksevi “Samo naprijed” se mogu rezervisati i nabaviti na stadionu Naprijeda na kontakt telefon 065-591-999, a ovim putem iz kluba pozivaju sve da se pridruže i uključe u akciju jer kako kaže slogan “Samo naprijed, nema nazad”!