Utakmica 22. kola na regionalnom Zapadu u Kotor Varošu između Mladosti i Polet Krajišnika prekinuta je u samom finišu kod vodstva domaće ekipe 4:1.

S obzirom da je prekid potencirao tim iz Dragočaja, a utakmica je ušla u sami finiš, takmičarci su odlučili da susret registruju postignutim rezultatom, a delegat susreta Vladimir Grabovica detaljno je opisao ša se sve dešavalo tokom prekida.

Nakon postignutog 4. pogotka domaće ekipe u 87. minuti, vratar gostujuće ekipe Milan Dobraš prvo povicima gestikulira i galami ka sudiji pomoćniku Babiću tražeći ofsajd, te se odmah nakon toga zalijeće prema sudiji pomoćniku Babiću koji je u tom trenutku okrenut ka predstavniku gostujuće ekipe Savi Maleševiću. U tom zaletu dolazi do sudije pomoćnika Babića i gura sa obje ruke u predjelu leđa, nakon čega sudija pada. Prilikom pada sudija se otkotrljao od bočne linije prilkom čega je zadobio ogrebotine na potkoljenici desne noge. Sudija pomoćnik Babić nakon toga ustaje, te se zajedno sa glavnim sudijom Antonićem i pomoćnim sudijom Dumendžijom udaljava na dio kod delegatske klupe, nakon čega sudijska trojka donosi odluku o prekidu utakmice u 88. minuti. Istog trenutka vratar gostujuće ekipe prijeti sudijskoj trojci, te kidišući ka glavnom sudiji dok ga zadržavaju saigrači govori “Samo jednom da ga udarim”. Nakon toga uz pomoć igrača Polet Krajišnika i redara, isti se udaljava ispred svlačionice gostujuće ekipe. Glavni sudija utakmice mu prilazi u navedenom prostoru te mu pokazuje direktan crveni karton poslije prekida utakmice, nakon čeka navedeni vratar Milan Dobraš nastavlja sa prijetnjama “Samo jednom da ga udarim”. Nakon navedenog sudije su otišle u svlačionicu, te se situacija smirila.

Nema sumnje da Dobraša čeka prilično dugo hlađenje sa fudbalskih terena, pogotovo ako se zna da su oba tima u sigurnoj zoni, i da nisu imali pritisak rezultata na leđima. Čak i da jesu, ovakve scene su nedopustive na fudbalskim priredbama…..