Predsjednik ne nameće odluke već vodi sjednicu!

Naslov mog teksta je u stvari naslov iz Dnevnog lista Oslobođenje od 22. jula ove godine, u kojem se piše o organizaciji novog Rukometnog saveza BiH.

Drugi naslov koji me je privukao izašao je u Glasu Srpske, u dvobroju od 22/23. jula, a glasi ovako:

– Ne stišava se bura u RS BiH, dok u podnaslovu stoji – Liga sa 13 klubova, Rađa prijeti prijavama!

Dan ranije jedan sarajevski medij donio je naslov ”Šta će nam novi RS BiH kada radi isto kao i stari?”

Obzirom da sam prije par dana službeno bio u Sarajevu i tom prilikom se susreo sa nekoliko starih rukometnih i sportskih prijatelja, sa kojima sam se, u jednom ugostiteljskom objektu, podsjetio na stare dane i kako nam je SFRJ bila lijepa. Naravno, nismo propustili priliku i da se dataknemo rukometa u ovo novije vrijeme!

Priča mojih sarajevskih prijatelja, ali i sam naslov iz Oslobođenja, ponukali su me da javno iznesem neke stvari koje sam znao i ranije, a pogotovo ove svježije, koje sam saznao upravo u Sarajevu.

Bilo je priče o tome zašto je ”srušen” stari rukometni savez BiH i došli smo do zaključka da je vodeća garnitura, na čelu sa Smajom Karačićem i Zdravkom Milićevićem kriva što je uopšte i došlo do kraha Saveza!

A iz priče koju sam čuo u Sarajevu, ovaj novi Savez je još gori! Provjerio sam i saznao da je tačno kako je sadašnji predsjednik, Amir Zahirović, sve uradio da se sruši RS BiH, i bio je u pravu! Ali, poenta je u tome što on to nije uradio kako bi bh rukometu bilo bolje, već kako bi upravo on došao na čelo novog Saveza!

Inače, njegova biografija kao sportskog radnika je u najmanju ruku grozna! Svojevremeno je, kao funkcioner rK Igman sa Ilidže, ušao u teren i nokautirao službeno lice, inače rođenog brata Fuada Lipe, i zbog toga je 12 mjeseci bio odstranjen iz rukometa. Imao je on i još nekoliko ”sitnijih” incidenata, ali to nije smetalo Smaji Karačiću da ga ”pogura” na mjesto Komesara muške Premijer lige BiH!

To mu nije bilo dovoljno, pa je rovario protiv RS BiH i njegovih funkcionera, a sve u cilju da se dočepa vlasti, mjesta predsjednika ili direktora u RS BiH. Kada je u tome uspio, uvukao je na sve funkcije svoje ljude sa Ilidže, kao što je i svoju švalerku zaposlio na ”tri mjeseca”! I sve to sad kao da nema nikakve veze!

Kakav je to predsjednik koji ne zna koliko ekipa ispada iz Premijer lige BiH, a nova sezona samo što nije počela? Ko je on da licitira kolika će da bude kotizacija za takmičenje u sezoni 2017/18, da li 4.000 ili 4.500 KM?

Čuo sam još mnogo negativnih stvari o njemu koje baš i nisu za štampu, i ako je sve to tačno, onda pozivam mog druga Smaju Karačića, koga nisam štedio, da se vrati u Rukometni savez BiH! Nisam spomenuo ni šta se dešavalo u Beču, na kvalifikacionoj utakmici sa Austrijom, šta je sa podračunom RS BiH u Beču, kao i još mnogo toga!

Uglavnom, moji prijatelji kažu ”jebeš više rukomet kad ga Ilidža vodi!” A ja im kažem ”Kakva država, takav i sport”!

Sve što je Vojislav Rađa iznio u tekstu objavljenom u Glasu Srpske od 22/23. jula je istina! Ima pravo Rukometni klub Sloga iz Doboja da ih tuži kada u Borcu nemaju ni znanje, a ni kapacitet da bi nešto promijenili u Savezu! Da me je svojevremeno Marinko Umićević poslušao, sada bi to bila druga pjesma!

Izjava novog predsjednika RS BiH da on vodi sjednice i ne nameće odluke je čista demagogija! Jer, predsjednik vodi sjednicu na kojoj se donose određeni zaključci, a onda odluke i zapisnik potpisuje predsjednik, u ovom slučaju Amir Zahirović! Čuj, umjesto Komesara za takmičenje izmislio dva direktora za vođenje utakmica jer se, izgleda, i tu neko njegov mora uhljebiti! De,agogija do demagogije!

Gospodine Amire, meni je jako dobro poznato kako se to radi i vodi i te Vaše priče su za vrapce, čak ni mala djeca više u to ne vjeruju!

Zato, pitam ”mudre glave” (čitaj lopovske), na čelu sa Zdravkom Milićevićem, gdje su delegati iz Banjaluke u Rukmetnom savezu Republike Srpske i RS BiH. I ne priznajem odgovor ”izabrala ih Skupština” jer je i to demagogija! Jeste, izabrala ih Skupština, baš kao što je izabrala i Dragana Kojića u Upravno odbor RS BiH!

Kako to da nema predstavnika Sloge i Borca? Zamislite, Zdravka Milićevića kao delegata izabrala Bijeljina! Pa, kakve ti Zdravko imaš veze sa Bijeljinom izuzev lopovskih? Ako imaš muda, tuži me pa da se suočimo!

Takođe, Goran Raca nikada nije bio Borčevac jer pravi Borčevac ne prodaje utakmice (slučaj finalnog turnira Kupa RS u Doboju). Raca da je imao muda bio bi vrhunski igrač! Ali su zato on i Boris Srdić kao članovi Nadzornog odbora RK Borac zataškali ”slučaj Boris Đogo” koji je, gle slučaja, kum Gorana Race!

Amire, ako imaš obraza, i ti i Zdravko ustupite Savez Hrvatima da ga prebace u Mostar jer kad oni prave malverzacije, to rade uz Božiju Volju! Nije čudo što su Sarajlije i Banjalučani nesposobni jer se pojedinci lako kupe za nešto sitniša, uz pivo i ćevape ”kod Želje” u Sarajevu!

Zato, Smajo, vrati se, ja ću ti se izvinuti za sve malverzacije što si uradio jer je očigledno da će ovaj sadašnji rukometni savez BiH kompletan rukomet dovesti do kraha!