Fudbaleri mrkonjićke Slobode vratili su se iz Doboja kući pjevajući, jer su na „Lukama“ zabilježili važnu pobjedu i sa tri osvojena boda ostali i dalje u trci za šesto mjesto koje vodi u „Ligu za prvaka“. Mrkonjićanima Podrinje, sada bježi jedan bod i presudna su dva naredna susreta sa Rudarom i Zvjezdom 09 na domaćem terenu. Sa povoljim rezultatom iz ovih i meča u poslednjem kolu u Zvorniku sa Drinom Mrkonjićani bi u nastavku prvoligaškog karavana „plesali“ u „Ligi za prvaka“, što bi bio izvanredan uspijeh za mladi tim Slobode.

Junak pobjede Slobode je napadač Mihajlo Savanović, koji je postigao oba pogodka i koji ovoga proljeća igra u velikoj formi.

Međutim, strateg Mrkonjićana Čedomir Ćulum hvali igru cijele ekipe, koja je i pored neigranja Perovića, Topića i Crnomarkovića uspijela da zabilježi važnu pobjedu.

-Čestitamo svojim igračima na kvaliteto odigranoj utakmici i osvajanju tri važna boda. Samu utakmicu je pokvario olujni vejetar. U takvim uslovima mi smo se snašli bolje i za nijansu bili bolji i zasluženo pobjedili Slogu. Želim da se zahvalim domaćinu na gostoprimstvu. Fudbalerima Sloge na fer i korektnoj igri i ako se nalaze u nezavidnoj situaciji na tabeli. Nama ostaje da i dalje radimo kvalitetno i da se naša mlada ekipa dokazuje i u narednim mečevima – kaže Ćulum.

U srijedu na „Lukama“ je derbi, stiže lider šampionata  Rudar iz Prijedora. Biće to prvi meč ovoga proljeća u Mrkonjić Gradu, jer su fudbaleri Sloboda zbog snijega utakmice igrala u Krupi na Vrbasu na terenu sa vještačkom podlogom.U subotu je novi derbi kada gostuje Zvijezda 09 iz Etno Sela.

                                                           Slobodan Dakić