Zaista je čudo da se uništi Rukometni klub „Borac“!? Utakmicom između Borca i sarajevske Bosne uz TV prenos (10.03.2017.) sve je rečeno kako se čuda (neuki ljudi) uništila Rukometni klub „Borac“.

Sam ulaz za utakmicu je zbunio publiku tj. zbog čega ne mogu posmatrati utakmicu sa svog ustaljenog mjesta, več moraju zaobilaziti u luku do neželjenog mjesta, bez obzira na plaćenu ulaznicu. Razlog ovome je tako postavljena TV kamera da se ima osječaj kako ima dosta publike.Očito da su navijači i publika stoka za Slinavu bradu-Minhauzena-samozvanog sportskog direktora Vladimira Brankovića. Još gore je bilo kada su djeca iz publike (njih oko 20) na poluvremenu utrčali na parket dvorane i ometali rezervne igrače obe ekipe da se zagrijavaju.Kada su vidjeli igrači Bosne o čemu se radi sami su dali djeci loptu da pucaju na gol. Jadno i žalosno!? Prava mahala.

Da li je iko od organizatora i roditelja toj djeci skrenuo pažnju da ne smiju biti na parketu dok se igrači zagrijavaju. Zamislite da je neko od igrača pucao na gol i da je lopta udarila neko dijete (rukometna lopta u tom ubrzanju ima 250 kg) to bi bila velika tragedija. Ko je tome kriv, nego organizator utakmice, u ovom slučaju Rukometni klub „Borac“. Da se to desilo krivicu bi organizatori prebacili na nekoga drugog.

Takođe nije mi jasno zašto rezervni igrači ostaju na parketu u poluvremenu i ne idu u svlačionicu zajedno sa trenerom i ostalim igračima.Šta znači to zagrijavanje kada te rezerve i uđu u igru, a nemaju pojma šta se pričalo u svlačionici u toku poluvremena (pauze).

To je samo dokaz da ti treneri nemaju pojma šta rade, ali je bitno da u rukama drže (to je moda) tablu sa kredom, gdje trener u tajm-autu, za minut, objasni igraču šta treba da radi tokom utakmice. Kod pravih trenera, poput Pere Janjića nije bilo tih tabli, a Borac je bio prvak Evrope ili Velimira Petkovića sa kojim je Borac osvojio Kup IHF-a.

To se zove prodavanje magle svim prisutnima na utakmici od strane trenera-demagoga; glumi stručnjaka.

Sve te slabosti su se ispoljile na pomenutoj utakmici, ali to nije prvi put; šta može upamtiti igrač za minut tajm-auta . Foliranje!?

Moja generacija ima pravo da piše i kritikuje, jer smo za Borac dali svoju mladost, a neko je žrtvovao i porodični život. To je istina.

JUTARNJI PROGRAM 11.03.2017. GODINE NA JEDNOJ TV STANICI

Upalim ti ja TV uređaj u subotu  ujutro, kada se na ekranu pojavi Slinava brada, lažovčina Minhauzen, samozvani sportski direktor Vladimir Branković. Laže li čovjek, laže o stanju u Rukometnom klubu“ Borac“ Banjaluka. Prvo nije istina da Grad Borcu daje malo sredstava i još gore da se ona troše na školu rukometa. Po riječima čelnika Kluba budžet Borca je 700.000,00 KM.

Prava je istina da :

-Borac nema uprave, osim na papiru ili se na nekoj zakusci okupe.
-Što je došao Borac u ovakvu situaciju kriv je  samozvani sportski direktor- Minhauzen-Vladimir Branković, jer on, kako neaktivnoj upravi tako i medijima servira izjave po „ODLUKAMA“ Upravnog odbora Kluba, koji on sam kreira i tako obmanjuje javnost. Zato je Borac tu gdje jeste.

-Ne spominje da Školu rukometa finansiraju roditelji i to od dvorane, trenera, sportske opreme do putovanja na takmičenje. Djeca roditelja koji ne mogu da snose troškove treniraju, ali ne idu na takmičenja.

-Šta je sa članarinom koju plačaju roditelji, ko to troši?

-Sve što Borac dobije na račun Škole rukometa i mladih, sve se to od Gradske uprave prebaci na prvu ekipu, jer nemaju novca; račun Kluba je odavno blokiran.

-Brankoviću, što nisi rekao da igrače plaćate od 2.000,00 Eura do 3.000,00 KM, plus smještaj i ishrana, i sve to za večinu nekvalitetnih igrača.

-Kakvo je to podmlađivanje ekipe igračem od 40 godina starosti, 30 godina itd.

-Imali ste igrača vrhunskog ljevaka, pivota i otjerali. Što se nisi usprotivio. Bojao si se da nečeš doći do izražaja. Došao si sa svojom slinavom bradom te upropastio Borac. Kako nisi ništa pozitivno uzeo od svog oca Dane. Ja mislim da on i ne zna koliki si Minhauzen.

-Brankoviću, što su vas istjerali iz dvorane Kampus. Ogromni novac ste ostali dužni (oko 10.000,00 KM). Što čutiš?.

-Po drugi put te pitam šta je sa članarinom djece i ko to kontroliše!?

-Koliko ja znam da je mjesečna članarina za Školu rukometa po polazniku 40,00 KM. Zašto onda lažeš banjalučkoj  javnosti da Borac snosi sve troškove škole i takmičenja. Lažovčino.

-Što ne kažeš da certifikat za jednog igrača sa strane košta Borac po igraču 5.000,00 KM. Kada ćeš platiti razliku obeštečenja za Đurđevića iz Sloge Doboj. Jedanaest (11) igrača sa strane po 5.000,00 KM jednako je 55.000,00 KM.

Zašto se sa igračima sa strane sklapaju kratkoročni ugovopri, prevedeno neko od vas uzima novac, jer ti igrači kratko igraju, dobiju ime iz Borca, odlaze, a borčeva djeca nemaju šansu da zaigraju. Zato Borac i nema kostur ekipe, već traži pomoć u „penzionerima“. Da vam ne bi penzionera Dejana Unčanina ne bi ni pobjedili Bosnu.Doveli ste ovdje povrijeđene igrače za skupe pare, a ne igraju zbog povrede. To me podsjeća na košarkaša Banjalučke pivare „Borac“, kada su kupili za 120.000,00 DEM povrijeđenog igrača Topalovića iz Novog Sada sa navijačkom parolom „Topaloviću mi smo uz tebe“. Nikad nije zaigrao za Borac a uzeo 120.000,00 DEM. I ja bi to isto uradio, kada ima budala koja daju novac.Gdje se sada nalazi KK „Borac“? To slijedi i RK „Borac“, a niko nije odgovoran.

-Dok Borac trenira dva puta dnevno i ima budžet od 700.000,00 KM (to je vaša izjava iz Borca) dotle sarajevska Bosna, a mislim i ostali klubovi iz Premijer lige treniraju 3-4 puta nedeljno i imaju bolji plasman od Borca (Budžet Izviđača 400.000,00 KM). Imate li odgovor na ovo?

-Objasni šta Borac dobiva igranjem igrača –stranaca na kratko?

Na dobitku su samo igrači sa strane, a najveći gubitnik je Borac i mladi igrači Borca. Šta je sa Dejanom Šešićem, šta ste uradili sa Srđanom Savićem, koji je prvo posuđen Prijedoru pa ste ga poslije posudili Krajini. I danas momak igra i jedan je od najboljih igrača i strelaca (prosjek 10 golova) u Premijer ligi BiH, a borčevo dijete ne može da igra za svoj matični Klub. Ili dojučerašnji igrač Borca Stanko Stanković danas igra za Slogu (ljevak) i najbolji je igrač, a nije imao mjesta u Borcu, a koštao Borac 20.000,00 za 10 mjeseci.

-Nije isto trenirati i ne igrati.

-Kakva je to odbrana kada golman u prosjeku odbrani 20 šuteva. Tu uopšte nema odbrane. Golman svojim odbranama treba da motiviše ekipu. To je kod nas radio Abas Arslanagić. Njegovim sjajnim odbranama igračima je davao krila da se rastrče po terenu. U današnjem Borcu je obratno i samo se čeka dobra odbrana golmana. U takvoj ekipi nema napredka i čitavu sezonu vas izvlači golman Damir Efendić.

-Minhauzenu, ne možeš se u isto vrijeme baviti ekonomijom i strukom. Rezultati govore da nemaš pojma.

-Kako ste reagovali  (znam da nemate upravu- da vidim koliko ćeš lagati) na izjavu vašeg p.predsjednika UO Kluba kod raspodjele novca. Isti je rekao da Borcu ne treba dati novac jer je ispao iz Kupa Republike Srpske. Šta misliš kome se tvoj p.predsjednik uvlači u šupak. Sve su mu solufi požutili od uvlačenja u šupak. I to treba znati. Zucni ako smiješ. Nemaš muda za komentar!!!

 

UPOZORIO BI POJEDINCE IZ UPRAVE KLUBA,

Da ne uvlače bez potrebe u „igru“ „988“. Nikad u „988“ nije bilo sjedište rukometaša ili ostalih sportista. Od otvaranja 06.01.1980. godine nisam bio pristalica da se rukometna politika vodi u „988“. To je ostalo do danas. Zato postoje prostorije i kancelarije Kluba pa neka tamo pričaju do mile volje.

To što pojedinci pokušavaju da uvuku „988“ u prljavu igru, samo je dokaz da čelnici Kluba ne znaju, ne razumiju i nesposobni su da vode Klub.

Ovo sam upozorio, jer imam dosta informacija o tome, a mnogi moraju da znaju da ime Kafe bar „988“ nisam dao bez  veze.  Sam naziv znači INFORMACIJE (ako neko ne zna) u to vrijeme. U mojoj kartoteci ima pojedinaca (sa informacijama) iz društveno-političkog , privatnog i sportskog života. Mnogi griješe kada kažu da sve znaju o meni.O meni ne znaju ni moji najmiliji. Zato oprez kada želite da o meni nešto kažete-napišete.

Ništa nemam protiv da sve što znate o meni da to javno iznesete i autorizujete tekst sa svojim potpisom ili još bolje organizujete javnu tribinu o stanju u Rukometnom klubu „Borac“ i neka me pozovu u bilo koje vrijeme (može na bilo kojem mediju). Imam pouzdanu informaciju da su čelnici Borca zabranili pojedinim medijima da puštaju moje tekstove. Zato sport u Banjaluci propada, jer ako pojedini mediji (elektronski i štampani) napišu istinu ostaće bez donacija i posla novinari a i urednici. Ja ih u neku ruku i razumijem, zato ni mediji ne mogu da izbjegnu odgovornost za propast sporta u Banjaluci i zato ima više sporta u medijima iz Sjedinjenih Država nego iz Republike Srpske, odnosno Banjaluke.

Ja znam da ISTINA boli i može biti samo jedna istina. Tu sam na raspolaganju, jer  ja nikada nisam u životu imao problem sa izgovorenom javnom riječi niti ga danas imam.