Prvenstvena sezona u Prvoj ligi FSRS  za žene startuje 18. septembra, a u Ženskom fudbalskom klubu “Čelik” iz Doboja traje puna neizvjesnost. Naime,  nedostatak finansijskih sredstava dovodi u pitanje start ekipe, koja bi trebala u prvom kolu u Doboju da bude domaćin. O čemu se, zapravo radi?

– Pripreme za narednu fudbalsku sezonu počeli smo smo sa skromnim sredstvima očekujući da  nam pristignu odobrena budžetska sredstva za takmičenje u ovoj godini. Međutim,  još uvijek   na žiro račun  kluba nije stigla ni jedna marka tako da ne vidimo izlaz iz teške finansijske situacije. Treniramo u skromnim uslovima, a ovih dana treba da obavimo ljekarske preglede,  uplatimo obaveze za uređenje terena,  te obezbijedimo sredstva za odigravanje utakmice i plaćanje kamermana za snimanje utakmice koje je uvedeno od ove sezone. Za sve to mi sada nismo u mogućnosti da ispunimo obaveze tako da se nadamo a i apelujemo na nadležne u gradskoj  komisiji za sport da nam uplate bar dio predviđenih sredstava, ističu predstavnici Upravnog odbora ŽFK “Čelik”.

Treba naglasiti da je Ženski fudbalski klub “Čelik” jedini u Doboju okuplja djevojčice sa ovih prostora i da trenutno ima 30 seniorki  i 20 juniorki  koje treniraju. U prvoj prvenstvenoj sezoni Čelik je ostvario izvanredne rezultate i to osvajanjem trećeg mjesta u prvenstvu Prve lige FSRS  za žene, zatim plasmanom u četvifinale Kupa FBiH,  a učestvovao je i na više međunaradnih fudbalskih turnira za žene, gdje je dostojno predstavio svoj grad i donio brojne pehare i medalje.

Očekivati je da će i trenutni finansijski problemi biti prevaziđeni i da će gradske vlasti pomoći ovom jedinom ženskom fudbalskom klubu kako bi  startovao u prvenstvenim okršajima u sezoni 2016/2017.  godini.