Ovog vikenda startuje druga sezona Talent lige, koja će okupiti 8 škola fudbala i fudbalskih klubova iz 7 opština sa područja Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Takmičiće se četiri selekcije mladih fudbalera i to:  2005, 2006, 2007 i 2008. godište, a jesenji dio sezone počinje 1. kolom, koje se igra 17. i 18. septembra i u kojem se sastaju:

BIJELJINA: Soccer kids – Lion (Brčko),

PELAGIĆEVO: BAAP Evrogol – Mali tulipani (Odžak),

GRADAČAC: Tempo – Sloga (Jakeš),

MODRIČA: Tango – Trijumf (Gradačac).

– Prošle sezone ligu je igralo šest klubova, a ove će biti osam. Imamo dobra iskustva iz prve sezone, tako da vjerujem da će predstojeća sezona biti još uspješnija. Ove škole fudbala i fudbalski klubovi nemaju ligu pod okriljem Saveza, pa smo odlučili da sami formiramo i nađemo sponzora lige, a to je BAAP iz Beča. U maju ove godine, sa dvije selekcije lige 2006 i 2007. učestvovali smo na turniru u Beču, što se pokazalo kao pun pogodak. Pored igre, golova, bodova, kroz Ligu želimo da se djeca druže i afirmišu, da kroz igru stvore nova poznanstva i nove drugare. I u ovoj sezoni nastojaćemo da imamo selekciju lige, koja će nastupiti na nekom turniru u Evropi, gdje ćemo još jednom potvrditi naš kvalitet i talenat, kaže Nikola Šarkanović, vlasnik ŠF “BAAP Evrogol” iz Pelagićeva, organizatora Talent lige.

Liga se igra dvokružno, a jesenji dio završava se 30. oktobra kada se igra sedmo kolo. Pobjednik će biti nakon proljećnog dijela, kada će se odigrati još sedam kola.