Nova bruka na fudbalskim terenima Republike Srpske. Na utakmici 4. kola Područne lige PFS Doboj, između Crkvine i Mladosti iz Dobrinje (2:3), delegat utakmice Srđan Smiljanić iz Doboja je “debelo” oštetio domaću ekipu, evidentno nepoznajući propozicije takmičenja.

– Dugo godina sam u fudbalu, ali ovakvu glupost i krađu još nisam doživio. Naime, delegat  utakmice Srđan Smiljanić je tvrdio da igrači do 21 godine su oni rođeni 01.01.1996. godine i mlađi. Mi smo imali u sastavu dvojicu igrača rođenih 1995. godine, koji su u prethodnim kolima igrali kao igrači ispod 21 godine, a da smo u pravu potvrđuju i Propozicije takmičenja. Zbog delegatovog “tumačenja” propisa, utakmicu smo morali početi sa desetoricom igrača. Zbog obaveza nisam bio prisutan na utakmici, a kada su me obavijestili moji saradnici, uspio sam tek u 40. minutu stupiti u kontakt sa navedenim delegatom, objasnivši mu da nije u pravu, a potom sam zvao i komesara lige Marija Đurana. Tek u 43. minutu, delegat je, valjda na intervenciju komesara, dozvolio da uđe 11 igrač Bojan Borojević, kao igrač do 21 godine. Već tada je rezultat bio 0:1 za goste. Na žalost, mi smo poraženi ovu utakmicu sa 2:3 i smatram da je glavni krivac za to delegat Smiljanić, jer smo maltene cijelo poluvrijeme, njegovom greškom, imali igrača manje, ogorčen je Simo Varadinović, predsjednik FK “Crkvina” iz Crkvine.

Klub je odmah uputio prigovor Komesaru lige, Mariju Đuranu, smatrajući da je zbog bitne povrede PFI, a  zbog očiglednog propusta delegata Smiljanića, neophodno da se ponovi utakmica. Međutim,…

– Zvuči nevjerovatno, ali komesar lige je istakao da naš prigovor neće biti ni razmatran, a čak nema nikakvih sankcija ni prema delegatu, istakavši da će obratiti pažnju na njegov dalji rad. Nije mi jasno, da zbog greške delegata mi ispaštamo, a da apsurd bude veći, u kometu je najprije napisan da domaćin nije imao igrača do 21 godine, a potom napisano da je sve proteklo u najboljem redu i da smo mi nastupili cijelu utakmicu sa 11 igrača. Tražićemo pravdu i dalje, jer smatram da ničim nismo zaslužili da budemo kažnjeni, a glavni krivac bude amnestiran, ogorčen je predsjednik Varadinović.