Ako je i bilo nekakve dileme ko će pobijediti na predstojećim izborima za predsjednika FSRS, u trci gdje učestvuju dva kandidata, aktuelni Mile Kovačević i nadolazeći Petar jelić, više je nema!

Razlog: najveći srpski klub Crvena Zvezda podržala je otvoreno Petra Jelića, poručivši jasno koga želi na čelu fudbalske kolone zapadno od Drine.

Susret Jelića i zvaničnika Crvene Zvezde na “Marakani” protekao je u konstruktivnom razgovoru uz mnogo obostranih želja. Generalni direktor FK Crvena Zvezda Zvezdan Terzić ističe da će “crveno-bijela” porodica sve resurse staviti na stranu Jelića.

Ruku na srce, nismo ni izbliza imali saradnju sa aktuelnim rukovodstvom FSRS kako bi to treblo da bude. Zašto? Često sam se i sam pitao, ali garnitura rukovodećih ljudi na čelu sadašnjeg FSRS kao da je bježala od veličina, kakva je Crvena Zvezda. Sa Jelićem želimo da otvorimo novu stranicu poglavlja i saradnje, jer mi ako ne računamo Srbiju, nemamo nikog bliže osim Republike Srpske. Imamo obaveze prema armiji naših navijača, i iako to samo simbolično možemo da kažemo, svim našim simpatizerima preporučujemo da stanu iz Jelića i promjena koje su neminovne u kancelariji u Banjaluci – poručio je Terzić i dodao još i ovo:

Želimo da budemo prva ekipa koja će igrati zvaničnu utakmicu sa reprezentacijom Republike Srpske u Banjaluci. Ukoliko Jelić pobijedi, mi smo u RS polovinom oktobra, vjerujem u jednom velikom fudbalskom spektaklu – poručio je Terzić.

Petar Jelić je zahvalio Terziću na podršci obećavši da mu je jedini cilj raditi na promociji fudbala RS.

Bio sam blizu Zvezdinog dresa kao igrač, ali mi se spletom okolnosti ta želja nije ostvarila. Nadam se da ćemo ovo novo poglavlje otvoriti na pravi način. Radujem se saradnji sa Crvenom Zvezdom, jer prirodno je da Republika Srpska ima uz sebe takvog giganta. Mislim da smo na dobrom putu da konačno skinemo mnoge okove i da zajedničkim snagama vratimo vjeru u poljuljani fudbal s obje strane Drine. Zajedno smo jači – istakao je Jelić.

I tako sa novim vjetrovima, umjesto livada po Grčkoj, Italiji, Švajcarskoj, naša svetinja, reprezentacija RS igraće na “Marakani”. Za početak dovoljno,…