Fudbaleri Gomionice sezonu u Područnoj ligi Banjaluka završili su na 11. mjestu sa 24 osvojena boda. Ostvarili su osam pobjeda, tri susreta odigrali su neriješeno i doživjeli 13 poraza uz gol razliku, ipak na kraju pozitivnu 53:51.

Bez obzira na nešto lošije izdanje tima iz Bronzanog Majdana, prvi čovjek kluba Dragan Batar najavljuje neke nove vjetrove koji duvaju podno Manjače, i koji bi klub trebali vratiti na stare staze slave. Ne tako davno Gomionica (ime dobila po čuvenom manastiru u Kmećanima), igrala je na drugoligaškom Zapadu i bila na korak od prvoligaškog društva. Danas to izlgeda prilično daleko, ali prema riječima Batara, na čijem posjedu je i izgrađen stadion u Bronzanom Majdanu, sve bi moglo dobiti neku novu dimenziju, ulaganjima koja se planiraju u bliskoj budućnosti.

– Sledeće godine želimo izboriti plasman u Regionalnu ligu. Imamo maldu ekipu, koju ćemo pojačati sa nekoliko iskusnih igrača i krenuti prema vrhu. Teško je danas biti predsjednik kluba, pogotovo u banjalučkoj regiji. Pogledajte gdje su Borac, pa i ostali klubovi, onda možete misliti kako je nama malima. (Ne)briga gradskih struktura prema klubovima je strašna. Mi gotovo 10 godina nismo dobili ništa, i ne samo što nismo dobili ništa, već kao da ne postojimo na mapi. Znam da su teška vremena, ali mora biti neka strategija koja bi sport vratila tamo gdje mu je mjesto, u vrh dešavanja ove regije – napominje Dragan Batar, vlasnik firme “Batar komerc”, koja je i jedini sponzor ovog kolektiva.

Zanimljivo je da su radnici ovog preduzeća i članovi Skupštine koji upravljaju klubom. Uskoro bi u Bronzanom Majdanu trebao niknuti velelepni sportski objekat.

– Planiramo praviti prateće objekte uz naš teren. Hotel za 30-50 osoba, restoran, fitnes centar, a sobzirom da se naš teren nalazi na nadmorskoj visini od 400 metara, ovo će biti idealna baza za sve klubove u toku ljetnji priprema. Napravićemo raj u netaknutom dijelu prirode. Radovi treba da krenu, a imamo obećanje da će prva ekipa u našem sportskom centru biti ŽRK Crvena Zvezda, koju vodi naš zemljak profesor Rajko Žerajić. Obećao je dovesti kompletan tim “crveno – bijelih” u Bronzani Majdan – otkriva dio planova prvi čovjek Gomionice.

Za septembar je planirana i prijateljska utakmica sa veteranima Crvene zvezde. Biće to spektakl za ovaj kraj poznat po Davidu Štrpcu.

– Imamo prijateljstvo sa Crvenom Zvezdom dugogodišnje. Malo ljudi zna da je Gomionica 2002. godine igrala na “Marakani” protiv Zvezde. Izgubili smo 10:0, ali taj osjećaj terena koj ismo osjetili ,i pred 5.000 gledalaca, ostao nam je zauvijek u sjećanju. Tada smo i uspostavili kontakte koji traju i do danas. Naši gosti će biti Kule Aćimović, Ratomir Dujković, i naravno Vladica Popović, kojeg sam upoznao još dok je prije rata vodio naš Borac – zaključio je Dragan Batar, predsjednik FK Gomionica, kluba koji bi uskoro ponovo mogao igrati važnu ulogu na mapi fudbala Republike Srpske.

Poklon od Višića

Na poslednjoj prvenstvenoj utakmici sa Vrbasom u Bronzanom Majdanu fudbalere Gomionice obradovao je Dalibor Višić, naše gore list, koji je predsjednik Srpskog zavičajnog društva u Minhenu, udruženja koje broji preko 4.000 članova, Pored toga Višić ima i preduzeće koje se bavi osiguranjem lica i imovine i koja zapošljava oko 150 ljudi. On je “bundesligašu” iz Bronzanog Majdana poklonio dvije kompletne garniture sportske opreme, desetine fudbalskih čarapa, šest profesionalnih lopti, a kako je istakao to je samo početak saradnje sa klubom, kojem želi i te kako pomoći. Prema riječima Dragana Batara, Upravni odbor kluba će Višića imenovati za potpredsjednika Gomionice.