Šampionat Prve lige RS je završen. Ekipe (za sada) koje napuštaju elitu su Vlasenica, Drina HE, Sloboda (NG), Leotar  i Sloboda (MG). Poslednje kolo donijelo je dramu na “Mlakvama”  i meč u kojem je Sutjeska trebala ostati neporažena. Na kraju je tako i bilo (0:0), ali da je kojim slučajem slavio domaćin radovali bi se u Mrkonjiću. Izvor našeg portala iz Novog Grada ispričao je zanimljivu priču svega onogo što se dešavalo na “Mlakvama”.

– Trgovalo se prošlog vikenda i te kako. Mrkonjićani su donijeli 10.000 KM, Borac iz Kozarske Dubice 5.000 (Dragan Banjac bio poštar), jer u slučaju pobjede Slobode, dubičani bi ostali u Drugoj ligi. I na sve to umješala se i politika. Aktulena vlast u Novom Gradu za pobjedu Slobode dala je 2.500 premije, odnosno da se klub ne osramoti. To je ukupno 17.500 KM. S druge strane fočaci su nudili manje, samo 10.000 KM! Međutim, aktuleno rukovodstvo Slobode sa trenerom Slavišom Božičićem odlučilo se za vrpaca u ruci, a goluba na grani pustilo je da odleti. Iako primamljivije djeluje ona prva opcija, ona je i nesigurnija, jer trebaš pobijediti relano u ovom tenutku boljeg protivnika. Ako ne ostvariš to, onda ostaješ bez ičega. Ovako su domaćini odlučili da odigraju ”x” bez golova. Da se do danas igralo, još bi bilo 0:0! Sloboda je prodala šta je imala. I ugled, i ekipu, ostao je još stadion kao nijemi svjedok svih nečasnih radnji koje su gurnuli novigradski fudbal u ambis – zaključio je naš izvor iz FK Sloboda.

Iako su službena lica odradila posao korektno, ovoga puta su zaobiđeni u nečasnim transakcijama. Biće zanimljivo vidjeti i izvještaj specijalanog posmtrača FSRS iz Novog Grada. Šta će napisati, i kolike su njegove cifre u utakmici u kojoj su obje ekipe željele pobjedu, ali nisu mogle do gola. Malo sutra, fudbal se igra za golove, subotom za publiku, a oni pametni bodove dogovore i koji dan ranije,…