Novi premijerligaš Krupa i dalje je vladar fudbalske Banjaluke! U meču za sladokusce, u finalu Krupa Grada Banjaluka Krupa je savladala Željezničar poslije penal lutrije (4:3). Poslije regularnih 90 minuta igre bilo je 1:1. Bio je ovo duel u kojem je pobjednik mogao otići i na drugu stranu, a možda bi fudbalska pravda bila zadovoljena da obje ekipe mogu podići pehar, jer i tim s “Predgrađa” isprsio se pred četom Slobodana Starčevića, koji je promješao karte, jer većina igrača je na odmoru. Međutim, i ono što je istrčalo na teren Gradskog stadiona vrijedi i te kako. Dujaković, Cvijanović, Gavrić, Mazalica, Kutić, Vuković, Đukarić….s jedne strane, a tim budućnosti s druge predvodio je mlađani Marković i Bosančić,  pa Kopanja, Medić, iskusni Krunić,…

Kada za igrača utakmice morate staviti golmana pobjedničke ekipe Jovana Kutića, onda znate da je finale vrijedilo. Izvadio je u nekoliko navrata Kutić loptu iz 90-etke, kada su je gotovo svi na stadionu vidjeli u golu. S druge strane tresla se prečka Kukrikinog gola, Cvijanović je bio nerješiva enigma za Želju, a golovi iz regularnog dijela bili su svaki priča za sebe. Prvo Medićev, kada je kao tenk razgrnuo odbranu Krupe, a tri minuta kasnije i Gavrićev. Gol kakav se rijetko viđa na našim terenim, ali i spoznaja da još u našem fudbalu ima velemajstora.

Penal serija je bila srećnija i spretnija za Krupu, iako je Kukrika zaustavio dva penala, a Kutić samo jedan. Udarci Medića i Krunića završili su pored gola. Slavlje je moglo da počne, radovali su se fudbaleri Krupe, jer i sami su bili iznenađeni novim rivalstvom na terenu, ali onim pravim, sportskim, banjalučkim, krajiškim. Medalje i pehari otišli su u prave ruke, Krupa je gospodar Banjaluke, a Željezničar za sada njen pratilac.

Pehar pobjedniku uručio je predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Banjaluka Dejan Travar. Za najboljeg igrača proglašen je prvotimac Željezničara Dejan Bosančić (1998), dok je najbolji golman Jovan Kutić, vladar između dvije stative u Krupi.

KRUPA – ŽELJEZNIČAR 1:1 (PENALIMA 4:3)

Strijelci: 0:1 Medić (55), 1:1 Gavrić (58). Stadion: Gradski. Gledalaca: 1.000. Sudija: Vanja Ajder. Pomoćnici: Dario Đurđević i Aleksandar Milaković. Delegat: Siniša Račić. Žuti karton: Đurić (Željezničar).

Krupa: Kutić, Tučić, Vuković (od 35. Guskić), Mazalica, Ilić, Lolić, Đukarić, Gavrić (od 65. Krajišnik), Dujaković, Šamara (od 75. Bojanić), Cvijanović.

Željezničar: Kukrika, Radusin, Tadić, Đurić, Kević, Petković, Bosančić, Medić, Krunić, Marković, Kopanja (od 85. Ni. Jokanović).