Nastavljajući posjete područjima u Srpskoj, Vico Zeljković predsjednik FSRS boravio je i u Gradišci, gdje je bio gost istoimenom Područnom savezu iz grada na Savi.

U konstruktivnom razgovoru akcenat je stavljen na niz projekata infrastrukturne prirode koji će biti odrađeni u ovom području, naravno u saradnji sa lokalnim zajednicima (Gradiška, Srbac, Prnjavor i Laktaši).

-Svi smo na istom zadatku i imamo postavljene ciljeve prema kojima idemo. Područni Fudbalski savez Gradiška je veoma bitan partner u realizaciji krucijalnih fudbalskih projekata koje smo pokrenuli, a podršku koju smo dobjali iz ovog područja mnogo nam je značila i motivisala nas da budemo još bolji, organizovaniji i kvalitetniji. Naš cilj je da u svim područnim savezima razvijamo infrastrukturu i omogućavamo što bolje uslove klubovima, kako bi podigli nivo fudbala u Republici Srpskoj na još viši nivo – rekao je Zeljković,

Predsjedniku Zeljkoviću domaćini su bili Miloš Brkić, prvi čovjek PFS Gradiška i Ognjen Žmirić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, a sastanku su prisustvovali i članovi Upravnog odbora Područnog i Gradskog Fudbalskog saveza Gradiška, a Zeljković je donirao lopte koje će biti proslijeđene u klubove.

-Oduvijek smo imali iskrenu i plodonosnu saradnju sa Fudbalskim savezom Republike Srpske i ovim putem želim da se zahvalim predsjedniku Zeljkoviću na izdvojenom vremenu i posjeti našem području. Razgovarali smo o mnogim bitnim stvarima za razvoj fudbala, te pomoći klubovima koja se do sada ogledala, ne samo u infrastrukturnom sektoru već i finansijskoj podršci plaćanjem troškova kotizacija i troškova službenih lica. U narednom periodu nas čeka još niz velikih projekata koje ćemo zajedničkim snagama da završimo – rekao je Miloš Brkić, predsjednik PFS Gradiška.

Prije Gradiške Zeljković je bio u radnim posjetama PFS Prijedor i PFS Banjaluka, a sljedeća destinacija jeste Semberija, tačnije PFS Bijeljina.