Fudbalski savez Republike Srpske izdvojio je ove godine oko milion KM pomoći klubovima svih rangova takmičenja u Srpskoj, izjavio je u Gradišci predsjednik ovog saveza Vico Zeljković.

Zeljković je naveo da je ta pomoć na ime oslobađanja plaćanja 50 odsto troškova kotizacija za takmičenje i naknada službenih lica na utakmicama.

– Za narednu godinu obezbijedili smo pomoć za plaćanje tih troškova za Prvu i Drugu ligu Srpske, a vjerujem da ćemo pronaći model kako pomoći područnim fudbalskim savezima da se obezbijedi pomoć i klubovima u nižim rangovima takmičenja – izjavio je Zeljković nakon sastanka sa članovima Upravnog odbora Područnog fudbalskog saveza Gradiška.

On je uručio i 50 lopti predsjedniku Područnog fudbalskog saveza Gradiška Milošu Brkiću.

Zeljković je podsjetio da su uz pomoć Fudbalskog saveza Republike Srpske izgrađeni tereni sa vještačkom travom u Gradišci i Prnjavoru, da je za narednu godinu planirana izgradnja takvih terena u Laktašima i Novoj Topoli, te da je u toku rekonstrukcija svlačionica na stadionu u Srpcu.

– Ostaje zadatak da u saradnji sa Gradskom upravom Gradiška naredne godine započnemo aktivnosti na izradi projekta rekonstrukcije gradskog stadiona koji koristi Fudbalski klub `Kozara`, najuspješniji klub Gradiške i ove regije – rekao je Zeljković.

Brkić je zahvalio Zeljkoviću za donaciju, navodeći da će lopte biti podijeljene klubovima na području Gradiške, Laktaša, Srpca i Prnjavora.

On je istakao da su u protekloj godini uz pomoć Fudbalskog savaza Republike Srpske na području ove regije relizovani ili započeti značajni projekti izgradnje infrastrukture na fudbalskim stadionima.