Najzaslužniji za pogodak koji je Slaviji donio sva tri boda protiv Željezničar Sport Teama na utakmici 8. kola Prve lige FSRS igranoj dana 17.09.2022. godine u Lukavici, je ”perspektivni” sudija iz Ugljevika Stefan Đukić. Đukić je Željezničar Sport Teamu oteo bod na isti ili sličan način na koji je, kaznena ekspedicija, kako zovu ”čuveni” sudijski dvojac iz Banja Luke, otela dva boda Slaviji u 1. kolu i na prvom gostovanju u Novom Gradu, (Sloboda-Slavija 1:1).

Kako bilo da bilo tamnoputom dvadesetogodišnjem Amerikancu Alonzu Peartu će ostati u gorkom sjećanju debi za Željezničar Sport Team na gostovanju kod Slavije u Lukavici. Po našoj ocjeni Alonzo Peart je toga popodneva bio stub gostujuće odrane sve dok ga nije ”slomio” ”perspektivni” fudbalski sudija Stefan Đukić iz Ugljevika koji ga je ”lomio” svojim pogrešnim odlukama tokom čitave utakmice.

Pođimo redom grešaka ”perspektivnog”, naravno zbog učestalosti, ne mogu se tretirati kao slučajne. Igrao se 63. minut utakmice, kamera su registrovale prekršaj nad gostujućim odbrambenim igračem, a sudija ga nije dosudio a ni sankcionisao prekršioca zbog grubog starta nad igračem domaćina. Razlog nedosuđivanja sudijsko navlačenje jer se prekršaj dogodio na udaljenosti sa koje bi gol domaćina mogao biti ozbiljno ugrožen.

Saga se u nizu nastavlja, igrao se 71. minut u kome sudija dodijeljuje žute kartone domaćem igraču broj 10 Nikoli Bjelošu i gostujućem broj 77 Aleksi Stuparu, zbog kako je navedeno u Zapisniku, međusobnog koškanja. Snimak potvrđuje da nije bilo, kako blizine tako ni međusobnog kontakta sankcionisanih igrača, domaćeg broj 10 sa gostujućim (golmanom) broj 77. Kartonima je prethodila situacija u kojoj je domaći igrač broj 10 Nikola Bjeloš grubim startom sa leđa oborio gostujućeg igrača broj 16 Alonza Pearta, nakon čega ovaj ostaje na zemlji. Dok se Alonzo grčio od bolova prilazi mu grubijan Bjeloš sa namjerom da ga nagazi dok leži na zemlji. Sudija Đukić je blizu svih događanja, tako pred njegovim očima igrač domaćina broj 19 Arbinja nokautira golmana gostujuće ekipe broj 77 Aleksu Stupara. Stupar usljed snažnog udarca pada kao pokošen. Nikome iz ”sudijske Vlade,” ne smeta ni ovo nasilje ni što je nasilnik sankcionisan, a samo šef i njegov sakupljač i čuvar snimaka, znaju zašto. Ponavljam tok događaja i klasičan nokaut prati dobro postavljeni, blizu mjesta nasilja, ”perspektivni” sudija Đukić i donosi odluke sa očiglednom namjerom da zaštiti nasilnike, igrača broj 10 Bjeloš Nikolu kome je bio obavezan dodijeliti, ako ne direktan crveni, onda bar žuti karton, ali ne zbog koškanja koga nije bilo sa golmanom gosta, neg zbog grubog i preoštrog starta sa leđa na igrača broj 16 Peart Alonza. Crveni karton i isključenje je zaslužio i domaći igrač broj 19 Arbinja Stefan zbog nokauta gostujućeg igrača broj 77 Stupar Alekse. Igrač broj 19 je ostao nesankcionisan, a žutim kartonima su sankcionisani igrač domaćina broj 10 Bjeloš Nikola i gostujući igrač broj 77 Stupar Aleksa zbog međusobnog koškanja, iako je vidljivo da ova dvojica igrača nisu bili ni u jednom momentu na udaljenosti manjoj od dva metra. Stupar Aleksa nije imao priliku koškati se sa bilo kim jer mu je put do tijela tamnoputog saigrača koji se grčio na zemlji, preprečio nokautom Arbinja. Pametnom dovoljno a budalama, pokvarenjacima ili kriminalcinma svejedno, koji u sudijskoj organizaciji čine većinu ne vrijedi ni govoriti.

Ovdje nije završen period dominacije ”perspektivnog” jer će on u centru pažnje biti ne samo do jedinog i pobjedonosnog gola nego i do kraja utakmice. Igrao se 79. minut, kada je prema ocjenama upućenih, najbolji igrač utakmice Peart, ”rempovanjem” osujetio domaćeg napadača i usmjerio ga sa loptom na gol-aut liniju sa koje je loptu izbacio u aut. Na izvedeni aut gosta nije bilo primjedbi ali je, ”perspektivni” odlukom da izovođenje auta dodijeli domaćim igračima jer je čini se ocjenio da ga je Peart nepropisno izveo zaustavio igru. Domaćin izvodi poklonjeni aut i u nastavku akcije postiže jedini a samim tim i pobjedonosni gol.

Gostujuća ekipa je zadovoljna ukazanim gostoprimstvom i ponašanjem domaćina, iznenađenje je za njih, ne samo ovih nekoliko odluka ”perspektivnog”, nego i brojne druge vidljive na snimku utakmice. Gosti dalje tvrde da nikakvih međusobnih razmirica niti neugodnosti sa domaćinom nije bilo ni prije ni poslije utakmice. Slažu da je povremena nervoza posljedica loših sudijskih procjena i odluka a i sa našom konstatacijom da ne vrijedi tražiti pregled snimaka utakmice jer oni koji pripremaju preglede sklanjaju ili ”na svoj način”, podnosno na štetu fudbala, tumače snimke.

Pogledajte čitavu utakmicu koju je snimala VIVO TV, a obratite pažnju na događaje iz 63. 71. i 79. minuta….