Projekat “Fudbal u škole” Fudbalskog saveza Republike Srpske u saradnji ministarstvima u Vladi okupiće više od 10.000 direktnih i indirektnih učesnika učenika od četvrtog do šestog razreda osnovnih škola iz svih opština i gradova Srpske.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković zajedno sa ministrom prosvjete i kulture Natalijom Trivić, ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem i pomoćnikom ministra porodice, omladine i sporta Mariom Đuranom simbolično je dao znak za početak revijalne utakmice mladih fudbalera u dvorani “Borik” i tako označio početak tamičenja koje će veliko finale doživjeti krajem godine u Banjaluci.

– Pred nama je ozbiljan zadatak, ali vjerujem da će zbog podrške resornih ministarstava kao i MUP-a Srpske sve proći u najboljem redu. Moto takmičenja je “Zdravo dijete, zdrava škola” i jasno je šta je njegov osnovni cilj pored masovnosti – rekao je Zeljković.

Predstavnici ministarstava složili su se da je ovaj projekat značajan sa više aspekata i izrazili nadu da će iz godine u godinu okupljati na hiljade dječaka i djevojčica na fudbalskim terenima širom Srpske.