Nedavne poplave koje su zadesile Novi Grad, a s njima na “Mlakvama” i Školu fudbala “Bubamara”, kao i same aktere, pogodile su i sve one koji su vezani za fudbal, jer kroz njega stiču se nova prijateljstva i sigurnije korača kroz život.

Tim idejama vođeni, iz Glamočana, ŠF Mladost krenula je za Novi Grad mala pomoć velikim prijateljima, u vidu 20 lopti.

– Upoznali smo se na brojnim turnirima, i znamo kako je to kada vam voda odnese sve. Pokrenuli smo akciju prikupljanja novčanih sredstava i za priklupljen novac kupili smo 20 lopti, koje je rukovodstvo ŠF “Bubamara” smatralo najpotrebnijim za sada. Iako smo u akciji prikupljanja sredstava za izgradnju pomoćnog terena, naši roditelji i fudbaleri rado su se odazvali akciji i pomoći našim drugarima. Nadamo se da će lopte na najbolji način iskoristiti maleni fudbaleri, a naši članovi su položili još jedan ispit humanostI – istakao je Milenko Petrović, direktor ŠF Mladost Glamočani, koji je zajedno sa trenerom Marinom Ševom uručio donaciju, treneru Zoranu Lukaču.

– I kada je najteže, uvijek se pojave prijatelji, poput naših iz Glamočana, koji su nas, malo je to reći, iznenadili. Hvala im, uz želju da igramo fudbal i dalje, i da im mi na ovakav način nikada ne vratimo poklone – naglasio je Lukač.

I tako, pored svojih brojnih obaveza, izgradnje terena sa vještačkom travom, pripreme za kamp Partizana, u Glamočanima su još jednom pokazali prije svega ljudsku crtu, koja bi trebala da krasi sve, ali nažalost, nije to baš tako…..