Kolo prije kraja popularne “Kajzerice” zna se novi šampion!

Bratstvo iz Kozinaca je pobjedom u Elezagićima (0:3) došlo na tron sa pet bodova prednosti u odnosu na rivale, pa utakmica na domaćem terenu sa Mladim Krajišnikom može biti samo u znaku proslave osvojene titule, jer rezultatski značaj neće imati.

Tako je kozinački “Old Traford” ponovo u modi, barem kada je fudbal gradiške regije u pitanju, a ovaj nekada drugoligaš Srpske proživljavao je teške trenutke, bio jedno vrijeme i u najnižoj gradskoj (opštinskoj) ligi, ali vjera da će bratstvo ponovo biti tvrd orah svima, nikada nije prestala.

Agilna Uprava stvorila je sve neophodne uslove da se dođe do uspjeha, infrastruktura i klupske prostorije mogu biti uzor i mnogo većim klubovima, a igrači na terenu pokazali su da su u ovom trenutku najbolji. Predvodio ih je prvi strijelac lige Riste Bijelić sa 21 pogotkom.

Interesntno da su zvanični organi PFS Gradiške dali ogroman značaj kraju sezone, koji je pretio da preraste u pravi cirkus. Pa je utakmicu u Elezagićima vodio drugoligaški arbitar Filip Sredojević, a Polet će ovim porazom u niži rang takmičenja. Ista sudbina zadesila je i Šibovsku, koja je u derbiju začelja poražena od Župe (1:2), a meč je vodio premijerligaški arbitar Dragan Kesić.

Kako god bilo “Kajzerica” je još jednom opravdala epitet najbolje male lige u regionu, uz opasku da regularno treba da bude svakog vikenda, kao što je bilo i ovog posljednjeg…..