Izvjesno je da broji posljednje dane u Slobodi, ali za novi posao ne bine!

Mladen Bosančić bi prema našim saznanjima trebao vrlo brzo biti imenovan za direktora Rudar Prijedora!

Naime, poslije odlaska Stojana Janjetovića, ostalo je upražnjeno mjesto direktora, a predsjednik Upravnog odbora Stanko Vujković upravo želi Boskea na tom mjestu. Ono što može otežavati taj proces jeste negodovanje ključne spone između sponzora Mitala i kluba, Milana Jelače, ali i popularne navijačke grupe “Alkokol bojsi”, koji su u više navrata javno prozivali Bosančića.

Ono što je nejasno, jeste u kakvom će stanju Bosančić ostaviti Slobodu, a kako sada izgleda, čini se da je poplava najmanja elementarna nepogoda koja je mogla zadesiti prvoligaša s “Mlakvi”. Brojni dugovi, potraživanja od igrača, do trenera i servisera firmi, samo su jedan dio lanca priče o Slobodi, koja za vrijeme Bosančićevog mandata, a on traje nešto malo manje od tri godine nije održala niti jednu Skupštinu, pa čak ni Upravni odbor kluba. Šuška se da Sloboda neće dobiti niti licencu za Prvu ligu, što je mač sa dvije oštrice. Jer kako je nedavno Borac igrao prvenstvene utakmice na “Mlakvama”, i kako je od rukovodstva Slobode gromoglasno najavljivana Premijer liga BiH, a samo dva tri mjeseca poslije toga, klub nema uslova niti za Prvu ligu?!

Dakle, onaj ko malo dublje gleda unaprijed, jasno može doči do zaključaka da poslije Mladena Bosančića dolazi potop, mnogo gori od onoga kojeg je Una napravila prije 20-ak dana.