Nebrojeno puta do sada, naš portal je dokazao da pravo i pravda nisu jača strana u FSRS.  Brojni stručnjaci predvođeni generalnim sekretarom Rodoljubom Petkovićem u kancelariji Saveza često miješaju babe i žabe, pa tako se tako dešavaju raznorazni „cirkusi“ o kojima smo do sada više puta pisali.

Izbori u FSRS, koji su zakazani za 26. septembar, odnosno dugo očekivani duel za predsjednika Saveza Petar Jelić – Mile Kovačević, izazivaju veliki strah i strepnju kod vladajuće strukture, pa prave početničke greške.

Kako objasniti činjenicu da je na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora FSRS, Komisija za propise FSRS dostavila svoj izvještaj o „spornoj“ kandidaturi Petra Jelića za predsjednika FSRS iako za to, po važećem Statutu FSRS, nije uopšte nadležna.

Zadatak koji je dobila komisija za propise FSRS, na čijem je čelu Igor Ostojić iz PFS Bijeljina, odrađen je krajnje diletantski. Zato što se ova komisija poziva na član 19. Statuta, u kojem stoji koje uslove i dokumentaciju treba da ispoštuje predloženi kandidat za neko statutarno tijelo.  Da su dalje čitali Statut FSRS, pročitali bi i član 25. odnosno tačku 8., koja glasi:

– Prije početka Skupštine Komisija za verifikaciju, na osnovu izvještaja Generalnog sekretara, verifikuje  da li delegati redovne Skupštine, kao i kandidati za neki organ ili tijelo FS RS ispunjavaju sve uslove iz ovog Statuta i Poslovnika o radu Skupštine.

Jasno ko dan, komisija za propise ne utvrđuje ko ispunjava uslove, već komisija za verifikaciju.

Ne kaže se džaba u strahu su velike oči, pa aktuelno rukovodstvo FSRS pokušava na sve načine da eliminiše protivkandidata Petra Jelića. Zbog toga se prave ovakve greške, pa Komisija za propise, koja treba da tumači sva pravna akta, radi tuđi posao.