Fudbalski klub “Omladinac iz Potočara takmiči se, već treću sezonu zaredom, u Regionalnoj ligi RS, grupa “istok”. Klub egzistira punih 46 godina, a svake godine prave nove iskorake, ulažu u infrastrukturu i poboljšanje uslova za takmičenje i treniranje. Iako u odnosu na druge brčanske klubove, samo formalno “manji”, Potočarci imaju sjajne rezultate, ne samo u seniorskom pogonu, nego i u školi fudbala. Poseban talenat pokazuju djevojčice.

– Naša škola fudbala funkcioniše 12 godina i prve korake u našem klubu napravili su dječaci, Dejan Gajić i Nikola Jokić, koji su sada članovi beogradskih klubova Partizana i Crvene zvezde. Pored dječaka, prije 3 godine, priključilo nam se i nekoliko djevojčica, koje su svojim radom i upornošću, stigle do Premijer lige BiH. Nataša Blagojević (2003) i Tamara Blagojević (2005) prošle godine su prešle u ŽFK “Radnik Bumerang” i već se izborile za pristojnu minutažu. Tamara je dobila poziv za kamp U-15 reprezentacije BiH, te je igrala za reprezentaciju na turnirima u Slovačkoj i Crnoj Gori. U ovom prelaznom roku, još tri djevojčice su pojačale Semebrke: Teodora Peranović (2006), Dragana Dragić (2006) i Mihaela Stakić (2007). To su tri talentovane djevojčice, koje će naredne sezone pokušati da se izbore u prvoj postavi. Najteže je za Teodoru, koja jednako dobro brani i igra. Na par turnira je proglašena za najboljeg golmana, a kad igra neumoljiv je realizator, ističe Velemir Marić, trener FK “Omladinac” iz Potočara.

I kod djevojčica vlada optimizam da će postati fudbalerke.

– Treniram fudbal zato što želim da postignem cilj i da ostvarim svoje želje. Kroz ovaj sport stekla sam mnogo dobrih drugara. Fudbal volim zato što je zahtjevan i gdje se traži jaka disciplina. Posebno želim da dokažem da ovo nije fudbal nije samo muški i da se možemo ravnopravno nositi sa njima, naglašava Nataša Blagojević, trenutno fudbalerka ŽFK “Radnik Bumeranga” iz Bijeljine.