Đorđe Okuka je svakako jedno od najvećih pojačanja Sutjeske ovog ljeta. Iako nije ono  klasično pojačanje, jer tu je već više of godinu, igrama u pripremnom periodu najavljuje da bi mogao ekplodirati!
Ovaj 22-ogodišnji napadač prošao je omaldinsku školu Crvene zvezde, igrao za gotovo sve mlađe selekcije BiH, i kada je svoj raskošni talenat trebao pokazati i u seniorskoj konkurenciji, negdje se izgubio, kako to obično biva kod nas. Međutim, upornost i želja za dokazivanjem vratili su ga u prvi plan.
-Ambicije su velike, očekujem odličnu sezonu ,ekipa je mlada ali ćemo se potruditi da uzmemo što više bodova. Siguran sam da mogu dosta uraditi, dokazao sam u prve dvije kontrolne utakmice da se može na mene ozbiljno računati. Prvu utakmicu sam namjestio gol protiv Leotara, a drugu postigao gol protiv Borca. Svi su zadovoljni sa mnom i očekuju dosta ovu sezonu. Vjerujem da ćemo biti na istim talasnim dužinama, a opet sve u interesu Sutjeske – poručio je Đorđe Okuka, prvotimac Sutjeske iz Foče. 
On tek grabi ka zvijezdanim visinama, ali njegovi neki rođaci već su ih dotakli i te kako. Rođena sestra Branka je bila učesnik “Parova”, a prezimenjak mu je i Dragan Okuka, fudbalski stručnjak.
-Naravno da podržavam sestru u svemu, kao i ona mene. Što se tiče Dragana jesmo rod, ali nažalost kontak se izgubio, ali ko zna možda nam se putevi opet ukrste, kod nas Okuka nikada ništa nije načisto  –zaključio je Đorđe Okuka.