Đorđe Okuka je svakako jedno od najvećih pojačanja Sutjeske ovog ljeta. Iako nije ono  klasično pojačanje, jer tu je već više of godinu, igrama u pripremnom periodu najavljuje da bi mogao ekplodirati!
Ovaj 22-ogodišnji napadač prošao je omaldinsku školu Crvene zvezde, igrao za gotovo sve mlađe selekcije BiH, i kada je svoj raskošni talenat trebao pokazati i u seniorskoj konkurenciji, negdje se izgubio, kako to obično biva kod nas. Međutim, upornost i želja za dokazivanjem vratili su ga u prvi plan.
-Ambicije su velike, očekujem odličnu sezonu ,ekipa je mlada ali ćemo se potruditi da uzmemo što više bodova. Siguran sam da mogu dosta uraditi, dokazao sam u prve dvije kontrolne utakmice da se može na mene ozbiljno računati. Prvu utakmicu sam namjestio gol protiv Leotara, a drugu postigao gol protiv Borca. Svi su zadovoljni sa mnom i očekuju dosta ovu sezonu. Vjerujem da ćemo biti na istim talasnim dužinama, a opet sve u interesu Sutjeske – poručio je Đorđe Okuka, prvotimac Sutjeske iz Foče. 
On tek grabi ka zvijezdanim visinama, ali njegovi neki rođaci već su ih dotakli i te kako. Rođena sestra Branka je bila učesnik “Parova”, a prezimenjak mu je i Dragan Okuka, fudbalski stručnjak.
-Naravno da podržavam sestru u svemu, kao i ona mene. Što se tiče Dragana jesmo rod, ali nažalost kontak se izgubio, ali ko zna možda nam se putevi opet ukrste, kod nas Okuka nikada ništa nije načisto  – zaključio je Đorđe Okuka.