Fudbaleri Rudar Prijedora prvi su finalisti turnira “Gradiška -Kozara 2018”! Oni su u prvom polufinalu bili bolji od domaćina Kozare, ali tek poslije izvođenja jedanaesteraca (5:2), u regularnom toku rezultat je glasio 1:1.
Prvi su zaprijetili igrači Kozare, Draško Lolić je pobjegao obrani Rudara i našao se jedan na jedan sa golmanom Hamzabegovićem, ali je šutirao kraj gola. Nakon velike greške odbrane Kozare, “zeleno-crni” su u 11. minuti poveli. Nebojša Mrkić s lijeve strane loptu je ubacio u šesnaesterac i pronašao usamljenog Nedeljka Crnomarkovića koji je pogodio nebranjeni dio domaće mreže.
Kozara je napadala, gosti su sve više povlačili,ali i vrlo dobro branili. Odbrana gostiju je kapitulirala u 93 . minutu. Aleksandar Kondić je raspalio po lopti sa preko 25 metara i pogodio same rašlje golmana Petrović. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, Siniša Radoja i Dušan Komljenović su promašili prenale za Kozaru, dok su fudbaleri Rudara bili precizni sa bijele tačke i tako izborili plasman u finale gdje će se sastati sa pobjednikom drugog polufinala između Jedinstva iz Bihaća i Tekstilca iz Dervente, koje je na programu sutra od 18 časova. 
G. Popović