Muškarci koji imaju 10 porcija paradajza nedeljno, imaju 18 procenata manje šansi za rak prostate.

Spanać

Spanać povećava cirkulaciju, najviše zbog toga što je bogat magnezijumom, mineralom koji smanjuje površinske procese u krvnim sudovima.

Unapređujući protok krvi u ekstremitetima, baš poput vijagre, povećavate uzbuđenje i učinite seks ugodnim. Kafa Studija sa Univerzitetom Teksas otkrila je muškarce koji piju između 85 i 179 miligrama kafe dnevno, imaju 42 procenta manje šansi za razvoj erektilne disfunkcije.

Banane

Ako želite postojanu i snažnu erekciju, navalite na banane, jer je bogata kalijumom, koja je svrha u idealne namirnice za kardiovaskularno zdravlje i cirkulaciju. Kalijum drži nivo natrijuma pod kontrolom zaustavljanja nagli skok krvnog pritiska, a istovremeno sprečava srčane probleme.

Paradajz

Muškarci koji imaju 10 porcija paradajza nedeljno, imaju 18 procenata manje šansi za rak prostate.

U paradajzu se nalazi antioksidant likopen koji se bori protiv raznih toksina koji uzrokuju oštećenja ćelija u organizmu, navodi se u studiji časopisa Cancer Epidemiology.

Pored toga, dokazano je da sveže povrće popravlja kvalitetnu spermu, a muškarci koji konzumiraju dosta paradajza, imaju 8 do 10 procenata kvalitetne sperme.

Ljuti sos

Nedavni rezultati iz Francuske pokazali su da začinjena hrana podiže nivo testosterona u telu.

Istraživanje je obavljeno na 114 muškaraca, a rezultati su pokazali jasnu vezu između konzumiranja ljutog sosa i visokog nivoa testosterona.

Stručnjaci smatraju da je glavni „krivac“ za brojne kapsaicine, sastojak koji se može naći u čili papričicama.

Lubenica

Lubenica je najveći izvor aminokiselina L-citrulin koji ima pozitivan uticaj na erekciju. Kada se ova amino-kiselina nađe u telu, dolazi do stimulacije proizvodnje azot-monoksida koji popravlja cirkulaciju krvi.

Đumbir

Ova super biljka je još jedna u nizu koja popravlja protok krvi u arterijama. Uz pomoć đumbira popravite rad srca, povećaćete nivo testosterona i pokretljivost sperme.

Nar

Sok od nara je bogat antioksidantima koji popravljaju protok krvi, što automatski označava i bolju erekciju. Zbog brojnih zdravih sastojaka nar unapređuje dugotrajnost erekcije, samim tim i seksualnog odnosa.

Zeleni čaj

Zeleni čaj u sebi ima komponentu katehina koja se pokazuje kao odlična u eliminisanju masnih naslaga i ubrzavanju rada jetre, kao „posledica“ javljanja pretvaranja masti u energiju.

Takođe ima svojstva da ubrza protok krvi u genitalijama, što se pozitivno odražava na seksualnu uzbuđenost.

Tamna čokolada

Postoji razlog zašto se čokolada uklanja pre gužvanja čaršave. Kakao podiže nivo serotonine (hormonskog sreća) koji smanjuje nivo stresa i pomaže kod ostvarivanja orgazme.

Ovsena kaša

Ova popularna žitarica koja je uglavnom jede za doručak bogata je L-argininom, aminokiselinom koja se koristi u lečenju erektilne disfunkcije.

Uz to žitarice smanjuju nivo holesterola, upravo velikog procenta holesterola dovode do ateroskleroze, bolesti mišićnih arterija koje smanjuju protok krvi.

Pinjoli

Ovi slasni orašasti plodovi su bogati cinkom, što je dokaz da ljudi sa viškom cinkom u telu imaju veću seksualnu želju. Takođe, dobar je izvor magnezijuma koji podiže nivo testosterona i održava spermu zdravom i pokretljivom.

Trešnja

Ovaj prirodni izvor šećera pravi je saveznik za vaš seksualni život. Trešnje su bogate antocijaninima, hemikalijama koje se nalaze u biljkama i koje eliminišu plak iz arterije. To ima direktan efekat na protok krvi ispod pojasa.

Jedna porcija tretmana sadrži 100 kalorija, bogatu vitaminom B i flavonoidom korisnim u borbi protiv kancera.

Vino

Ako želite podići svoj libido i eliminišete tremu, najbolji izbor je čaša crnog vina. Božansko piće je puno kvercetina, komponente koje blokiraju enzime i unapređuje rad testosterona.

Zbog brojnih antioksidanata vino pozitivno deluje na širenje arterija, posebno oko genitalnih regiona, što će povećati seksualnu uzbuđenost.

Losos

Opšte je poznato da je riba izuzetno bogata omega-3 masnim kiselinama, pa je stoga pravi izbor za vas. Ova vrsta ribe ne samo da će pozitivno uticati na vaše srce, već će povećati rast dopamina u mozgu.

Taj nalet dopamina popravlja cirkulaciju, ali i čini ljude opuštenim i bliskim svojim partnerima, što će seks učiniti zabavnim.

Brazilski orasi

U brazilskom orahu nalazi se mineralni selen koji je veoma važan za dobro hormonsko zdravlje ljudi.

Studije su pokazale da muškarci sa manje testosterona koji pate od neplodnosti imaju znatno manje procenata selena u tijelu u odnosu na muškarce koji nemaju problema sa plodnošću.

Iste statistike su pokazale da dodatni unos minerala selena može povećati plodnost kod muškaraca za nevjerovatnih 56 procesa.

Krompir

Krompir je odličan izvor kalijuma. Ovaj nutricionitet čini krvotok zdravim, a od toga će imati koristi u vašem seksualnom životu.

Šargarepa

Studija magazin “Plodnost i sterilnost” analizirala je efekte različitih biljaka na spermu.

Najbolja prolaznu ocjenu je dobila šargarepa, jer povećava broj spermatozoida kao i njihovu pokretljivost.

Muškarci koji jedu šargarepu redovno uvećavaju protok sperme između 6,5 i 8 procenata.